Hitman – Inntrykk (It’s pretty good)

Stealthserien Hitman er en serie jeg alltid har hatt lyst til å like, men uansett hvor mange ganger jeg har prøvd å spille de forskjellige spillene så har de aldri klikket for meg.
De har bare vært for janky og unforgiving. Det største problemet var alltid at en så sinnsykt fort og uventet kunne faile oppraget en var på.

Spillene var alltid skikkelig dårlig på å forklare spilleren hvilke muligheter en har og til å advare om at nå er du iferd med å gjøre en bommert, pass på!
Det ble bare frustrerende å gang på gang måtte starte på nytt pga en ikke så hva som kom til å skje.


What? No no no, these are just vitamins!

Det nyeste Hitman spillet som kom tidligere i år har jeg vært nysgjerrig på en stund.
Det som ahr stoppet meg fra å teste det til nå har vært at det så godt som er always online, noe jeg virkelig ikke liker i spill. Hitman er jo også et singleplayer spill så hvorfor i alle dager det spillet krever en online oppkobling er jaggu ikke godt å si.


Don’t worry officer, I don’t have any deadly weapons on me, well apart from my fists

Eller joda for publisher Squeenix er det jo bare flott for da kan de jo selv bestemme når folk skal få spille spillet. Om populariteten til spillet går ned og eller neste spill er på vei så vips er serverne nede og spillere mister tilgang til nesten hele spillet. Just great right?


Meet Terry Norfolk, Texan oil billionare without a heart of gold

Aaanyways, jeg har altså vært nysgjerrig på spillet lenge og nå når siste elusive target (spesialoppdrag som bare er tilgjengelige et par dager) var skuespiller Gary Busey fikk jeg igjen lyst på spillet. Så tro det eller ei I actually bought it.
Jeg velger å håpe at om noe skule skje med serverne i fremtiden så vil fans av spillet klare å mekke ihop en eller annen løsning som lar spillere få tilgang til hele spillet.


Ea ease soldier, and what are you talking about? Of course I was always bald!

Og jeg må virkelig si dette er et bra spill så langt. Uten tvil det beste hitman spillet til nå.
Utvikler IO Interactive har omsider lært seg å opplyse spilleren om hva som er iferd med å skje før det skjer. F.eks i de gamle spillene om en gikk feil og f.eks gikk nært en vakt med feil kostyme så ble en avslørt og de begynte å skyte på en med en gang og oppdraget gikk i dass.

Nå i nyeste Hitman sier vaktene Hei du, du har ikke lov til å være her, vennligst snu. De kan bli mistenksomme, men om en så er snar å komme seg vekk så kan en komme seg unna.


Don’t mind me, I’m just looking into this microscope here

En annen ny feature Io Interactive har lagt til som jeg virkelig likte er muligheten til å blende in. Altså la oss si at en har kledd seg ut som en forsker inne på en lab. En kan da gå nært et mikroskop og velge blend in for å ikke skikke seg ut og virke mistenksom. Eller f.eks sette seg ned ved en benk å lese avisen. Dette gjør at en har litt flere muligheter til å interacte med verdenen og bidrar til å øke innevelsen. En er ikke adskilt fra spillets verden. Veldig bra!


I guess I gave you the wrong vitamins, sorry about that

Det at spillet er litt mer forgiving og bedre til å opplyse spillerenbidrar til at en føler en har mere oversikt og kontroll over situasjonen og en tørr nå å utforske og eksperimentere mer. Og det er jo hva Hitman handler om.
Gameplayet er third person og hvert kart i spillet er ganske stort område med sinnsykt mange muligheter. En kan snike seg inn i kjøkkenet, slå ned en kokk og stjele hans klær og loffe rundt den fine villaen som kokk på jakt etter snikmorder målet.


Here, let me help you get some more water to wash down those vitamins

Eller en kan kle seg ut som blomsterbud og bare valse inn hoveddøren. Klatre inn på taket er også en mulighet.  Ja som sagt det er sinnsykt mange muligheter å gjøre ting på. Kjempe morsomt å bare improvisere å prøve seg fram.

Det blir liksom små historier som den gangen på et svært posh moteshow hvor mitt mål var to høytstående la oss si klesdesignere. Jeg loffet rundt omkring uten å helt finne ut av hva jeg skule gjøre til jeg tilfeldigvis kom over en bodyguard.


Baldie McSmooth, professional bodyguard

Jeg slo ned nevnte bodyguard, stjelte hans klær og telefon og ringte inn at begge klesdesignerne måtte evakueres og gikk så bare rett til deres kontor helt uforstyrret plaffet en kule i hvert av hodene deres og klatret ut på hverandaen. Balanserte så langs kanten til jeg kom til et annet vindu, klatret ned, valset ut hovedinngangen og satte meg inn i fluktbilen og kjørte unna. Pretty great 😀 Og dette var bare en av urolig mange forskjellige måter en kan gjøre dette oppdraget på.


I‘m just a poor carpet salesman

I tilegg har spillet en feature som heter contracts hvor en kan lage egne oppdrag og dele den med andre spillere.
En velger seg så et av spillets sævre kart, velger en til fem npcer som skal være målet, og så er det opp til andre spillere å prøve å utføre oppdraget så fort og så stille som mulig for best poengscore.  Bonuspoeng for å utføre oppdraget akkurat som den som lagde det gjorde. Morsomt!


Trench Taggert, professional henchman

Spillet er skikkelig polert med en masse custom aniamsjoner for diverse handlinger, og virkelig stemningsfult er det også med et flott filmaktig soundtrack.  Det  er skikkelig digg når soundtracket setter igang når en er på vei mot rømmingspunktet etter å ha drept ens mål.
jeg digger det at spillets verden er så dynamisk, det at npcer reagerer på det du gjør som spiller gjør det morsomt å bare prøve ut nye ting. Det er ikke bare en rett måte å fullføre oppdrag på i dette spillet, her finner en sin vei 🙂

Så langt har jeg det virkelig morsomt med Hitman, et skikkelig flott spill for alle som har en liten drøm om å være en badass snikmorder 😀

Bilder: Min PC
#spill #gaming #blog #inntrykk #synsing #hitman #pc #action #stealth #iointeractive #squeenix

What I’ve been playing and Watching


Starbound (PC)

Det er litt rolige tider her om dagen i sommerferien 🙂
På spillfronten har det blitt litt Starbound.
Et spill som jeg synes er tja, litt bra?
Det er bare noe med det som er litt, hmm, dullt?


Starbound (PC)

Jeg mener, jeg var akurat på månen og gravde etter bennsinstoff til romskipet mmitt iført en ridderhjelm.
Det høres jo gasnke så kult ut på papiret, men i praksis er det ikke akkurat like awesome.
Så det blir mer til at jeg bare spiller litt her og der uten å egentlig bli særlig oppslukt av det.


Shiren the Wanderer (VITA)

Det har ikke blitt noe kjøp av Shiren the Wanderer på vita enda. Jeg klarer ret tog slett bare ikke å bestemme meg for om ejg skal importere en usa versjon fysisk eller gå for den eruopriske digitale versjonen som jeg jo da får med en gang.
Spillet ser jo også veldig likt ut Nintendo DS spillet så jeg er litt usikker på hvor mye nytt det egentlig er i spillet også.


11.22.63

Jeg har sansen for miniserier, det er så kjekt at de er en avsluttende historie som en ikke må vente i årevis på for å se hvordan slutter. Ikke blir de halt ut for lenge til de blir dårlige heller.


11.22.63

Jeg har nemmelig sett miniserien 11.22.63.
En helt okey serie som handler om James Franco som må reise tilbake itiden til 60 tallet for å forhindre mordet på president John F. Kennedy.

11/22/63
EPISODE 103a
Photo Credit: Sven Frenzel
11.22.63

Helt grei serie som aldri nådde de store høydene for min del. Den føltes liksom bare litt standard selv om settingen jo var litt spennende så var det bare ikke så engasjerende. Hele seriens utgangspunkt, altså det som forklarer hvorfor Franco reiste tilbake i tiden var rett og slett bare dårlig fremstilt og bidro til at det rett og slett bare ikke ble så spennende.

Det var noen gode episoder da, men all around var det ikke det helt store selv om Frano selv gjorde en god jobb.


The Martian

Jeg har også sett filmen The Martian som handler om astronauten Matt Damon som er strandet helt alene på mars.
Synes filmen var helt okey. Det største problemet var at godeste Matt Damon var for perfekt og smart. Alle problem som oppstod hadde han superkjapt en løsning på. Det ble rett og slett ikke noe spennende når han bare løste alle utfordringer så lett som bare det.
Ja det ble faktisk egentlig litt kjedelig noe en ikke skulle tro om en film hvor en fyr er strandet mutters alene på mars.

Har du spillt elelr sett noen i det siste?

Bilder: Min PC og Google
#spill #gaming #blog #pc #indie #crafting #starbound #shiren #shirenthewanderer #roguelike #vita #spikechunsoft #film #themartian #tv #112263 #tvserie #miniserie

Nintendo NX blir både håndholdt og stasjonær – Nye rykter om Nintendos neste konsoll


Spillsiden Eurogamer har nettopp postet rykende ferske rykter om Nintendos neste konsoll.
Ninetndo NX, som er konsollens kodenavn vil bli en kraftig håndholdt og stasjonær hybrid som lar en spille på den som en håndholdt når en er ute på farten og så koble den opp til slags dockingstasjon og spille på tv når en kommer hjem.

konsollen har en skjerm og på hver side er det mulighet for å koble til en kontroller seskjoner. Kanskje noe sånt som at en kobler på f.eks en d-pad og analog spake på venstreside av konsollen og knapper på høyre? Blir interessant å se hvordan dette blir.


Konsollen vil bruke catridges og ikke discer og Nintendo anbefaler ihvertfall opptil 32 gb størrelse på disse til utviklere.
Konsollen drives av Nvidias kraftige Tegra prosessor så selv om den ikke vil bli et beist som slår ps4 og xbox one så vil den nok bli temmelig kraftig.
Avsløringen av konsollen skal ifølge ryktene skje i september.

Wooohooo!
Synes dette var awesome news, jeg hadde nemmelig håpet at nintendos neste konsoll ville bli en kombinasjon av håndholdt og stasjonær slik at en har alle spillene sine tilgjengelig hele tiden. Hvor awesome er det ikke å kunne spille alle spillene uansett om du er hjemme eller ute på farten?

Who gives a shit om den ikke blir den kraftigste konsollen der ute, Nitenndo har vist at de klarer å lage superpene spill på Wii U tilogmed om det er det du er ute etter. Supweawesome nyheter dette her!

Så var det bare å håpe konsollen blir en suksess slik at vi kan få tilbake glansdagene med third party support som snes, gba og Nintendo DS. Det at den er en hybrid kan jo kanskje bety at den kan slå an i Japan som jo nå er så godt som 100% håndholdt fokusert.

Gleder meg sinnsykt til avsløringen av konsollen! 🙂

Bilder: Google
#spill #gaming #rykter #nintendo #nintendonx

Ukens interessante spillutgivelse: I’m just wandering around


Denne uken er det bare ett interesant spill som står for døren.
Nemmelig Shiren The Wanderer: The Tower of Fortune and the Dice of Fate til Vita.
Shiren the Wanderer er en serie med roguelike spill i Mystery Dungeon serien (du har kanskje hørt om Pokemon mystery dungeon som også er en del av denne serien).

Spillet er et roguelike spill sett ovenifra hvor en utforsker tilfeldig genererte områder hvor en leter etter loot, banker monstre, finner hemmeligheter og levler opp. Serien er kjent for sin høye vanskelighetsgrad og når en dør mister en i god roguelike stil alt og må starte forfra.
Spillet har også en coop mode, en pvp mode samt en kan får en venn til å komme å redde en om en skulle dø når en spiller enspiller.

Jeg likte Shiren til DS veldig godt så dette her er jeg spent på.
Dessverre er spillet bare digitalt i europa. Temmelig annoying for meg som liker å ha spill fysisk. Får se hva det blir til, blir en god del dyrere å kjøpe et amerikansk fysiske eksemplar + at det jo blir 1 -2 uker med venting på det iposten goså.
decisions decisions 😛

Bilder: Google og PSN
#spill #gaming #blog #vita #rpg #jrpg #shiren #roguelike #shirenthewanderer #msyterydungeon

Death Road to Canada – Inntrykk

I det siste har jeg spillt litt på det nylig utgitte indie spillet Death Road to Canada.Tenk deg Oregon Trail bare sat til zombie apokalypsen bare med et top down actionspill attåt.Altså en gruppe reisende i en bil er på vei til Canmada. Underveis kan forskjellige events dukke opp ala FTL.

F.eks “du hører et skrik over bakketoppen, vil du etterforske eller bare dra videre? Så skjer det noe avhengig av hva du svarer som kan gi positive eller negative bonuser eller følger.  F.eks du fant noen som trengte hjelp og de gav deg litt mat eller bensin etc.

Alt som skjer på reisen er selvfølgelig tilfeldig slik at hver gang en spiller aner en ikke hva som venter en.
Så langt høres det jo bare ut som typiske FTL alikes eller Oregon Trail, men det som skiller spillet ut fra disse er at selve hovedgameplayet i spillet er et top down actionspill hvor en styrer en av karakterene mens de gjennomsøker hus etter hjelpemidler som mat, bensin, våpen eller ammo.

Her banker en zombier med alt mulig av våpen og selv om det er en smule simpelt er det også litt morsomt. Det gjør liksom at det er litt mer til spillet enn bare alle avgjørelsene.
Spillet har også et noe pussig 60’s rockin soundtrack som egentlig gjør det hele hakket mere weird 😀

Morsomt å bare ta en ny run og se hvordan det går.
En omgang jeg hadde døde lederen av gruppen slik at jeg måtte ta over kontrollen over en av de som overlevde.

Så mistet vi bilen og måtte løpe videre mot Canada til fots helt til vi kom over en ny bil som det var noe tememlig kjent med som stod forlatt i en junkyard. Typisk nok var ikke nøklene i bilen, men etter litt leting fant jeg dem og ferden fortsatte. Vel helt til alle døde og det ble game over da 😛


Now where have I seen that car before? (Dale Gribble’s bil fra King of the Hill :D)

Death Road to Canada er erdt en titt vil jeg si ja.
Trailer:

Bilder: Min PC
#spill #gaming #blog #roguelike #roguelite #action #2d #indie #deathroad tocanada

Starbound kommer omsider ut i dag!

Starbound kommer omsider ut fra Early Access i dag. Altså omsider er spillet nå ferdigutviklet.
Spillet er en slags spirituell oppfølger til Terraria bare utrolig mye større. Starbound har en scifi setting og lar en utforske og resie mellom et helt univers med plaenter. Gjøre quests, crafte alt mulig som våpen måbler, utstyr. Bygge hus, romskip, hyperdrives som lar en reise langt langt borenfor stjernene. Ja her er det virkelig masse å styre med!

Jeg testet den første betaen av spillet i 2013 litt og likte det jeg så, men ventet til spillet var ferdig før det ble noe mer spilling. Og nå tre år senere kan jeg omsider fortsette 🙂
Tror jeg skal gi romskipet mitt navnet “USS Centerpiece” 😀

Spillet kommer ut rundt kl 19 i kveld.
“Make it so!”

Bilder: Starbound og Steam
#spill #gaming #pc #steam #2d #idnie #starbound #crafting

Zero Time Dilemma fullført – Hva jeg synes

Da var Zero Time Dilemma fullført.
Jeg likte det godt!
Historien var engasjerende og spennende og hadde en  twister og hemmeligheter som holdt en interessert og engasjert hele veien gjennom.

Dog vil jeg nok si det gikk merkbart kjappere i svingene her enn i de to forrige spillene (999 og Virtue’s Last Reward). Så godt som alt av hendelser er jo cutscenes nå med voice acting og jeg synes en liksom ikke helt kom fullt like nært innpå alt når en mistet all teksten de forrige spillene hadde.

Den unlineære strukturen til spillet gjorde det til tider også vrient å holde greie på hvilke hendelser som hengte sammen.
Som gjør at historien som helhet ikke er helt 100% klar for meg even now. Jeg mener jeg vet jo hva som skjedde, men det ble bare etterhvert litt vrient å holde alle brikkene på plass in a way(du skjønner nok hva jeg mener om du spiller spillet, vil ikke spoile noe).

Puzzlene var gode og det var heldigvis ikke for mye fokus på minigame puzzles denne gangen.
Jeg måtte bare sjekke opp løsningen på noen ytterst få som er en stor forbedring fra Virtue’s Last Reward som hadde noen skikkelig vriene minigamepuzzles. Musikken i spillet var også god med en rekke minneverdige og flotte melodier som hjalp godt til å bygge stemning. Voice actingen (japanske ihvertfall) var også veldig god.

Jeg er litt usikker på hvor jeg vil palssere Zero Time Dilemma i Zero Escape serien for meg. 999 er det jeg likte best. Det hadde en mest grounded story og veldig god mystisk steming og gode puzzles. Virtue’s Last Reward var dårligere på de fleste punktene, men hadde fremdeles en spennende historie og gode karakterer selv om puzzle delen var dårligst av alle spillene.

Så kaanskje Zero Escape kommer på delt andreplass med Virtue’s Last Reward?
Jaja, rangering av ting har jeg egentlig aldri likt så det spiller egentlig liten rolle.
Alle er verdt å spille. Dog er det nok best å spille dem i rett rekkefølge for å få mest ut av dem.
In closing, Zero Time Dilemma was good 🙂

Men så var det store spørsmålet, hva skal jeg spille nå da? 😛
Har du spillt Zero Time Dilemma?

Trailer for spillet:

Bilder: Google og Steam
#spill #gaming #blog #pc #steam #visualnovel #adventure #puzzle #zeroescape #999 #virtueslastreward #zerotimedilemma

King of Fighters 14 Demo – Inntrykk

Da har jeg fått testet King of Fighters 14 demoen en smule.
Jeg likte den ganske så godt.

Spillet var kvikt og responsivt og slåssingen føltes satisfying.
Fargerikt og behagelig var det visuelt og med et bra fengende soundtrack.
Det var bare vs mode i demoen il tilegg til et par training modes så det var ikke så kjempemye å gjøre, spesielt for enspiller, men en fikk jo et lite inntrykk av spillet.

En litt morsom og kjekk feature spillet har er at alle karakterer har en superenkel serie med komboangrep som bare består av å trykke gjentatte ganger på f irkant på kontrolleren.
Dette gjør at selv den mest uerfarne slåssespilleren kan få til noen imponerende angrep som var en flott feature synes jeg.
Verdt en test vil jeg si!

Bilder: Gamezone
#spill #gaming #blog #demo #fighting #ps4 #kof #snk #kof14 #kingoffighters14

Ukens interessante spillutgivelser: I am a giant ant from spaaaaace

Ny uke, nye interessante spillutgivelser.

Earth DefenseForce 4.1 kommer ut på pc denne uken (finnes også på ps4).
spillet er et crazy over the top third person shooter spil hvor en må forsvare en storby mot enorme mengder av romvesener.
Være det gigantiske space ants ala 60 talls horrorfilmer eller svære mech roboter og godzilla aktige monstre.
Spillet har støtte for flerspiller og over 800 forskjellige våpen (noe sier meg at dette bre er stats forskjeller :P).

??????.? THE SHADOW OF NEW DESPAIR_20150304024552

Har alltid vært litt intrugued av denne serien her, kan jo bli litt morsomt å bare skyte i fillebiter massevis av svære aliens? 😀

 Jrpg spillet I Am Setsuna kommer også denne uken til pc og ps4.
Spillet er inspirert av klassiske jrpgs av yesteryear som Chrono Trigger og byr på et nostalgisk eventyr med en flott visuell stil.

Kan jo bli morsomt dette her ja, kampsystemet spesielt virker veldig Chrono Trigger som jo kan bli morsomt. Det virker også tememlig polert med flotte effekter og animasjoner i kamp i tilegg til en stemningsfull musikk og en sjarmerende visuell stil.
Spillet skal ikek være sånn kjempelangt til jrpg å være, men det behøver jo ikke å være en dum ting det.
Maybe worth a go this one!

Noen av disse du kunne tenke deg å prøve?

Trailere:

Bilder: Photoshop og Steam
#spill #gaming #blog #jrpg #pc #ps4 #psn #steam #earthdefenseforce #action #adventure #iamsetsuna

King of Fighters 14 demo i morgen!

Det har blitt kunngjort at det kommende PS4 slåssespillet King of Fighters 14 får en demo.
Allerede i morgen vil dem som er nysgjerrige på spillet kunne laste ned og prøve demoversjonen fra PSN.
Demoen vil inneholde syv av de 50 spillbare karakterene fra hele spillet, en tutorial mode, training mode samt vs cpu og lokal 2 player vs.

Woohoo!
Dette gleder jeg meg til å prøve ja. Det ser så fresht og veldig annerledes ut enn SF V. Veldig spent på hvordan det føles å faktisk spille!
Har alltid likt King of Fighters serien, den var liksom den mer fargerike halvroren til Street Fighter 2 serien 😀
Har du tenkt å teste demoen av King of Fighters 14?

Spillet har også en omfattende story mode som vi se litt mer om i denne nye traileren:

Bilder: NG
#spill #gaming #ps4 #demo #fighting #kof #kof14 #snk #kingoffighters #terrybogard #yuri #kyo #andy #kingoffighters14 #demo #psn