Stort salg på Japanske spill på PSN

Det er et stort salg på Japansk utviklede spill til ps3, ps, psp og vita på PSN nå.
Opptil 60% avslag og en svær mengde spill er det også.
Som jeg har sagt ofte før foretrekker jeg å ha spillt fysisk, men det er jo en del spill som bare finnes digitalt så det er jo verdt å ta en titt over salget synes jeg.

Jeg har allerede kjøpt meg Vita spillene Soul Sacrifitce Delta (dystert Mosnter Hunter aktig action rpg spill)

og Muramasa Rebirth et et sidescrollende actionrollespill med en veldig flott håndtegnet grafikk fra Vanillaware.
Klikk her for å komme til hele listen over spill som er på salget.

Fant du noe interessant? 🙂

Bilder: Playstation og Google
#spill #gaming #blog #ps3 #ps4 #vita #2d #action #rpg #salg #psn #sale #japan #soulsacrificedelta #soulsacrifice #muramasa #vanillaware

Spillblog: 999 – Back at it again!

Som sagt så gjort, i går kastet jeg meg i gang med 999 på Nintendo DS igjen!
Spillet er et visual novel eventyrspill med stor fokus på story blandet med en del såkalte “#escape rooms” hvor en utforsker områder, leter etter gjenstander og løser puzzles ala pek og klikk eventyrspill.

En gruppe folk er strandet på et forlatt cruise skip midt på det åpne havet. De kjenner ikke hverandre og ander ikke hvordan eller hvorfor de er havnet på skipet. Hver av dem har en slags klokke med en bombe festet til armen som sprenges om de ikke følger mystiske regler som ropes ut over et høytaleranlegg rundtom på skipet.


En av Escape Room sekvensene hvor en undersøker områder etter ledetråder og gjenstander til å løse puzzles

Det er jo et hele tre år siden jeg spillte spillet sist så det tok litt tid før jeg begynte å komme meg inn i det igjen, men nå har jeg ihvertfall kommet sånn noenlunde inn i det igjen.


En kan undersøke og kombinere gjenstander en har plukket opp

Jeg fullførte spillet en gang i går og prøvde å ta nye valg for å låse opp mer av storyen, men takket være at jeg tok en god del notater sist gang jeg spillte gikk det relativt greit å komme seg igjennom spillet. Morsomt det å lete opp notatene mine igjen, ikke mange spill hvor en faktisk tar notater lenger 🙂

Dessverre klarte jeg ikke å låse opp noen ny del av storyen i går dog.
Mens jeg spillte slo det meg igjen hvor gripende og spennende historien i spillet er. Det er temmelig mye tekst i spillet og alt er skikkelig velskrevet, gripende greier! 🙂

Så var det bare hvordan jeg skal klare å få historien til å gå videre da, jeg får bare prøve meg på en ny gjennomspilling of se om jeg ikke klarer å få til noe 🙂
Spiller du på noe spennende for tiden?

Bilder: Min mobil
#spill #gaming #blog #adventure #puzzle #visualnovel #999 #zeroescape #ds #nintendods #chunsoft

Ukens interessante spillutgivelser – Video Games in Spaaaaace

Så var vi i gang med nok en ny uke og med det en bråte nye interessante spillutgivelser!

Lego Star Wars the Force Awakens kommer denne uken til alle formater.
Ved første øyekast ser det jo ut som bare enda ett av utallige lego spill, men det har litt nytt å by på.
Stemmeskuespill fra alle skuespillerne fra filmen (ja tilogmed Harrison Ford som aldri har voice acted før), oppdrag som forteller historien om ting som skjedde før filmen og et kraftig forbedret kampsystem er noe av hva spillet har å by på.

Egentlig er jeg litt lei av lego spillene, men at det er basert på den nye Star Wars filmen med skuespillerne involvert er jo morsomt da. Og likeså at vi får litt mer historie enn i filmen også + det forbedrede kampssytemet gjør det faktisk morsomt å slåss mot fiender som en jo vanligvis ikke akkurat kan si om et lego spill. Tror jeg blir å teste dette her ja. Blir spennende å høre Harrison Fords voice acting 🙂

Zero Time Dilemma (pc, 3ds og vita) kommer også denen uken.
Spillet er tredje spillet i Zero Escape serien og er et eventyrspill i visual novel genren hvor en gruppe karakterer er fanget i et avlukket område og må samarbeide om de skal klare å komme seg ut i live.
Spilelt byr på både puzzles ala pek og klikk eventyrspill som Monkey Island og en gripende historie med en masse forskjellige karakterer med unike personligheter.

Jeg likte godt det første spillet i serien 999 til Nintendo DS, det var spennende og hadde en unik måte å legge opp fremgangen i spilelt på siden en på en måte måtte klare spillet en rekke ganger for å drivef historien videre. Har faktisk aldri klart det helt og holdent og har hatt det i bakhodet lenge nå at jeg skulle gått tilbake og fullført det. Men problemet nå er jo at jeg har glemt så mye av spillet 😛

Skal nok skaffe meg Zero Time Dilemma etterhvert ja, men ikke helt sikker på til hvilken platform. Jeg liker å spille slike spill på en håndholdt i sofakroken, men 3ds versjonen ser en smule skrøpelig ut i forhold til pc og vita versjonen.

The Technomancer kommer også denne uken til pc, ps4 og xbox one.
Spillet er et sci-fi rollespill satt til planeten mars hvor en spiller som en technomancer, en kriger som kan bruke kraft hentet ut fra elektrisitet. Spillet har et sanntids kampsystem og lar en velge hvordan en vil takle situasjoner enten det er via diplomati, kamp eller trickery. Spilelt har også crafting, levling, loot og mere til.

Tja kan jo bli litt morsomt dette her, litt interessant setting ihvertfall.
Utviklerens forrige spill, Mars War Logs og Bound by Flame var jo temmelig janky B rollespill, men det virker som spillene deres ihvertfall gradvis har blitt bedre så kan jo være Technomancer blir ganske så bra. Maybee worth a look?

Star Ocean: Integrity and Faithlessness (ps4) kommer også denne uken and yes that is the real title of the game 😛
Spillet er ssite tilskuddet i den kjente action jrpg serien hvor en gjeng med forskjellige karakterer utforsker universet i et spill som mikser jrpg med sci-fi. Spillet har et friskt action kampsystem og nytt denne gang er at det ikke er noe skille mellom kamper. Altså en slåss bare mens en spilelr, ingen kutt til en kamparena ala final fantasy.

Jeg har de to forrige Star Ocean spillene og har faktisk spillt ps2 spillet en god del. It was kinda fun. Det høres veldig kjekt ut at kampene nå bare skjer mens en spiller uten avbrudd da, blir jo som Kingdom Hearts der. Ser jo fargerikt og flott ut også med en finurlig gjeng med karakterer så kan jo bli en morsom verden å utforske dette her.

Har hørt at spillet er en smule kort da og 20 timer har blitt slengt ut som total spilletid som jo kanskje virker litt kort til å være en jrpg? Still, heller et litt kort med bra spill enn et langt og middelmådig ett da 🙂
Tror nok jeg venter med å plukke opp spillet dog, jeg har jo en del andre Star Ocean spill å klare først hehe.
Noen spill du ser fram til denne uken?

Trailere:

Bilder: Photoshop, Gamespot og Google
#spill #gaming #blog #pc #ps3 #ps4 #vita #3ds #360 #xboxone #steam #lego #legostarwarstheforceawakens #theforceawakens #forceawakens #starocean #jrpg #action #rpg #adventure #zerotimedilemma #zeroescape #visualnovel #puzzle #Technomancer

Kaffe – Er det egentlig noe godt?

Untitled
Nope, it’s not 😛

Bilde: Youtsuba&!
#blog #kaffe #mat #manga #yotsuba #yotsuba&!

Quake har fått en ny episode 20 år etter

Det klassiske skytespillet Quake fylte 20 år for litt siden (22 juni).
I den forbindelse har MachineGames (Wolfenstein the new order) gitt ut en splitter ny episode til spillet.
En episode er liksom en verden i spillet med mange brett. Spillet har originalt 4 episoder og nå har det altså fått en femte.

How awesome is that? Tenk å få en ny Quake episode nå 20 år etter! Og den er jo på en måte ofisiell siden den jo er laget av en developer som eies av Bathesda som jo nå eier ID som jo skapte Quake.

Jeg har spill igjennom det første brettet i den ny episoden og må si it’s not bad.
Det minner godt om Quake med masse hemmeligheter her og der som gjør det morsomt å snuse litt ekstra i krikene og krokene på brettet. Dog merkes det litt at Quake gameplayet er ganske simpelt, ja tilogmed i forhold til spill som Duke Nukem 3D som kom ut ca samtidig med Quake er det temmelig simpelt (det var også tilfellet da spillene kom ut, ikke bare nå da),

Men it’s still a bit fun in a old school way 🙂
Så hvorfor ikke ta deg en tur innom den nye Quake episoden?
Quake Episode 5 kan lastes ned her

Bilder: Machinegames og Min PC
#spill #gaming #pc #fps #quake #id

Steam sommersalget er i gang + En Anbefaling

Så var Steam salget i gang og selv om jeg absolutt foretrekker å ha spill fysisk eller drm frie så tar jeg jo en liten titt på salget.
Helt siden Steam sluttet med daily deals har det ikke vært de store priskuttene og i år er intet unntak på den fronten dessverre.
Fortståelig er det jo for klart det er ikke like fristende for devs/pubs å selge et spill til 80% off i flere uker istedenfor bare en dag.
Det er noen titler jeg vurderer litt dog.

The Bug Butcher (28 kr) er en shoot’em up spill inspirert av titler som Pang.
En skyter oppover på en strøm av fiender og underveis kan powerups med awesome superpowerfulle våpen dukke opp til hjelp. Jo flere fiender en får skutt på rad jo mere bonuspoeng får en.
Spillet har en flott fargerik visuell stil og er også flott animert og mest av alt det er morsomt å spille og har god flyt i gameplayet. Det er nemmelig en demo av spillet også så jeg har fått testet det litt 🙂

Ryse: Son of Rome (25 kr) vurderer jeg også litt.
Spillet er et third person actionspill satt til game rom med et brutalt litt Batman inspirert kampsystem. Ikke et spill jeg egentlig har vært så interessert i, men kan jo være litt morsomt om en er i humør for litt hardtslående action + det har et lite loot system og en del ekstra moduser og flerspiller å bryne seg på også.

Jeg vurderer også litt Lego Marvel Superheroes (35 kr).
Jeg er egentlig gasnke så lei lego spillene, men den store åpne verdenen i dette spillet samt at det har bøttevis med alt mulig av kjente og ukjente marvel helter og skurker som IKKE er basert på filmuniverset gjør at jeg er litt på vippepunktet til kjøp. Det som trekker ned er at det fremdeles har det elendige kampsystemet som de fleste legospillene har som gjør det døøøørgelig kjedelig å banke fiender.

Dog finnes jo spillet på ps4 også og jeg er litt usikker på om jeg kasnkje vil ha det der isteden siden det jo er på disc. Dog koster det ikke 35 kr på ps4 da 😛

Så en anbefaling av et spill jeg allerede har som er på salg:

Recettear: An Item Shop’s Tale (35 kr).
Spillet har den litt unike premissen at en eier en item shop slik en ofte komemr over i jrpgs, en som selger våpen, ytstyr, items, mat etc.
Her må en innrede, sette priser, og selge disse gjenstadene til folk som titter innom butikken.

En må også skaffe alt en selger i butikken selv. Dette gjør en ved å leie diverse eventyrere som blir med en ut til forskjellige dungeons eller andre nærliggende omgivelser hvor spillet blir om til et top down action rpg spill. Her løper en rundt og banker fiender og finner skatter som gir en nye items som en så kan selge i butikken.

Men det er ikke bare om å prøve å få mest mulig for alt en selger. Noen av kundene i butikken kan nemmmelig være eventyrerne en leier med seg og da må en vurdere om en kanskje kan gi en litt bedre pris på det supersverdet slik at det blir enklere neste gang en drar ut på vareinnhøsting.
Spillet ar en veldig sjarmerende og vimsete stil over seg og en varm og  fargerik verden og god sans for humor. Virkelig et knallspill og så absolutt verdt 35 kr.
Det er også en demo av spillet så løp og sjekk ut!! 🙂

Noe du vurderer på Steam Salget?

Bilder: Steam
#spill #gaming #blog #steam #salg #jrpg #action #lego #marvel #legomarvelsuperheroes #recettear #ryse

Yotsuba&! – The most charming manga you’ll ever read

Det har blitt en del lesing i det siste.
Jeg har lest ut alt som til nå er kommet av mangaen Yotsuba&!.

Yutsuba&! handler om den lille jenta Yotsuba som flytter til et nytt nabolag sammen med faren sin.
Mangaen viser hverdagseventyrene hennes i sine nye omgivelser.

Synes denne mangaen var knallgod.
Yotsuba må være en av de aller mest adorable karakterene jeg har sett!
Hun har bare så mange fantastiske ansiktsutrykk 😀
Mangaen er både hysterisk morsom, hjertevarm og litt rørende til tider.

Veldig flott tegnet er den også med flotte detaljerte bakgrunner og utrykksfulle karakterer.
Kiyohiko Azuma, som både skriver og tegner mangaen klarer å kombinere hverdagslige jordnære situasjoner med litt over the top elementer på en veldig god måte.
Anbefales virkelig!!

Nedenfor er et lite utdrag hvor Yatsuba passer på huset mens pappa er ute på butikken og det ringer på døren:

Bilder  MF
#manga #comics #tegneserie #yotsuba #KiyohikoAzuma

Ukens interessante spillutgivelser: J-pop singing robots and zombies

Så var vi i gang med en ny uke og hva betyr det? Jo nye spillutgivelser såklart! 🙂
Denne uken ahr vi ett interessante spill som komemr ut og et par utgivelser som ikke er så superineressante, men ihvertfall nevneverdige.

På onsdag kommer jrpg spillet Tokyo Mirage Sessions #FE til Wii U.
Spillet er en crossover mellom spillseriene Fire Emblem og Shen Migami Tensei med handlingen satt til noe så uvanlig som den japanske pop/idol industrien.

Kan jo bli morsomt dette her, ser ihvertfall veldig fargesterkt og fresht ut og settingen virker jo egentlig ganske morsom. Ikke så mange jrpgs med en slik setting nei 😀 Spillet finner sted i Tokyo, noe som også virker morsomt.

Så til de to mer bare nevneverdige spillene:

På tirsdag kommer omsider Mighty Np. 9 ut til PS4, PS3, Xbox 360, Xbox One, Wii U, PC og Mac.
Spillet ble kickstartet for en del år tilbake og er fra en av skaperne av den klassiske Mega Man serien.
Spillet er et sidescrollende platformspill hvor målet er å banke en rekke bosse rog stjele kreftene deres, ikke helt ulikt mega man 😛

Spillets gimmick er at måten en beseirer fiender på er å først skyte dem til de blir stunnet så skal en dasha gjennom dem.
Noe som på meg virker som en noe merkelig gameplay gimmick, det føles litt som de følte de måtte ha med noe for å diferansiere seg fra Mega Man, men istenfor å komme på noe virkelig nytt og spennende klasket de bare inn noe for å kunne si at de har noe nytt liksom

Spilet ser også ut til å ha i overkant mye story og skal visst bremse opp spillet med en masse dioalog her og der. Jeg vet ikke med dere, men jeg trenger ikke så mye story i mega man spillene mine. Det er liksom ikke derfor en spiller slike spill. Altså ikke misforstå, jeg liker litt story, men ikke brems opp spillet titt og ofte. Det er ikke Mass Effect dette her 😛

Også på tirsdag kommer Umbrella Corps til pc og ps4.
Spillet er en spin off fra reisdent evil serien og er third/first person skytespill hvor hovedfokuset er på pvp moduser hvor en spiller mot andre spillere. Tenk Call of Duty bare med zombier ute på brettene som kan skade begge lagene.

Spillet har også en story modus, men det virker ikke akkurat som denne har vært fokusen så har ikke store forventninger til den. Nei dette er heller ikke noe jeg er særlig begeistret over. Virker bare som en cash inn fra Capcoms side.

Ser du fram til noen spill som kommer ut denne uken?

Trailere:

Bilder: Photoshop og Google
#spill #gaming #action #platform #mightynr9 #megaman #jrpg #tokyomiragesesions #firememblem #shinmegamitensei #residentevil #spinoff #capcom #umbrellacorps #horror #zombie #PS4 #PS3,#360 #xboxone #wiiu #pc #mac

What I’ve been playing: Luigi’s Mansion 2

I det siste har jeg spillt en del på Luigis Mansion 2 på 3DS.
Jeg falt av spillet ganske fort da jeg ikke synes det var like bra som forgjengeren. Det ble fort ensformig pga. gjenbruken av de samme omgivelsene. En dro konstant tilbake til de samme områdene igjen og igjen.

Men nå, nopen år etter at spillet kom ut falt det faktisk mer i smak.
Jeg vet ikke om det er brettene som har blitt bedre etterhvert som jeg har kommet lengre inn i spillet eller ikke, men det føles ikke fullt så repetitivt lenger. Ja, en drar ofte tilbake til de samme omgivelsene, men de er gjerne ikke helt like, noen dører er nå låste og nye fiender og skatter dukker opp her og der.

Jeg tror også jeg har blitt flinkere til å ikke saumfare hver eneste krik og krok etter items noe som nok også hjelper en del på. Jeg vet at om ejg gjør det vil jeg bare gå lei så jeg pusher nok litt mere forward nå enn da jeg sist spillte det.

En ting er ihvertfall sikkert, Luigi’s Mansion 2 er virkelig et polert spill. Luigi har virkelig mye sjarm og personlighet i dette spillet der han forsiktig beveger seg frem i de skumle omgivelsene. Han har en enorm mengde unike animasjoner for alt han foretar seg.

Det er ikke bare en animasjon for å plukke opp ting, han har massevis av forskjellige. Samme med når han intereacter med stuff, han har en unik animasjon for alt mulig. Dette gjør det morsomt å bare se hvordan Luigi reagerer på saker som da han slappet av i denne solstolen her 😀

Selv om en ofte drar tilbake til de samme brettene er det ihvertfall flere forskjellige verdener en drar til. Altså en drar ofte tilbake til det første huset i spillet, men det er mange forskjellige hus nå, et klokkebasert hus, plantehus ett og alle har unike rom som gør det morsomt å utforske og bare se hva slags morsomme fantasirike saker en finner.
Also catching ghosts is fun, and collecting money likeså 😀

Må si etter å ha spillt en del på dette spilelt fikk jeg lyst til å fyre opp originalen igjen og se hvordan den er i forhold, så lenge siden jeg spillte den sist. Perhaps it’s time to hook up that wii again (har jo gamecube og, men den har ikke komponent så crappy bilde på moderne tv’er).

Har du spillt noen av Luigi’s Mansion spillene?

Bilder: Min 3DS og gb
#spill #gaming #blog #3ds #adventure #luigi #nintendo #horror #luigismansion #luigismansion2

We Happy Few looks intriguing

Her har vi gameplay traileren til We Happy Few.
Storyen og settingen virker spennende synes jeg. Så freaky med de maskene.
Håper bare survvial gamelpayet klarer å leve opp til resten. Å høre at spillet ble sammenlignet med Sir, You are being Hunted gjør meg litt bekymret da det spillet ikke var helt supert, det føltes veldig stivt og tynt.
Fingers crossed for at We Happy Few blir bedre!

Spillet kommet ut åp Early Access 26 juli på pc og xbox one
Hva synes du?

Bilde: Steam
#spill #gaming #pc #xboxone #fps #survival #horror #indie #wehappyfew