De beste spillene i 2017

Tenk det, det er bare timer igjen av 2017.
Dette året har vært et flott spillår og her er noen av de beste spillene jeg har spillt i året som har gått.
Dette er langt fra alle, men et utvalg av spill som absolutt burde prøves.

Yakuza 0
Et virkelig bra action rollespill hvor en utforsker den japanske yakuzaens underverden i en gjenskapning av Tokyos Kabukicho distrikt. Spillet er samtidig både helsprøtt og seriøst og engasjerende. Absolutt et av årets høydepunkter.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild.
Det siste tilskuddet i den kjente spillserien er et kjmpeflott åpent rollespill med en kjempestor verden å utforske. Selv har jeg ikke spillt så altfor mye på det egentlig, men likte det jeg spillte. Særlig det å utforske spillets verden var veldig morsomt. Shrines og temples less so. Synes de skulle bygd ut selve verdenene mer med stuff to do og heller fokusere mindre på shrines og templer.

Thimbleweed Park
Et knakende flott pek og klikk-eventyr spill fra Monkey Island skaper Ron Gilbert. Visuelt er det kjempefint dog har det litt for mye meta humor for min smak.

Yooka-Laylee.
Et flott collectathon platformspill fra flere av utviklerne bak Banjo KAzooie. Ikke fått spillt dette så mye heller, men synes det var et flottfargerikt  tilskudd til sjangeren.

Nex Machina.
Morsom old school inspirert shoot’em up med ofkus på å sanke poeng. Fikk meg til å lengte tilbake til gamle dager med score chasing shooters.

Metroid: Samus Returns.
Flott remake av Metroid 2 fra Game Boy. Polert spill med gode animasjoner dog litt kjedelig visuelt.

Yo-Kai Watch 2: Psychic Specters.
Forbedret utgave av spillet Yo-Kai Watch 2 byr på flere japanske sagnskapninger å fange i den fortsatt like sjarmerende fargerikt serien.

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser’s Minions.
Flott remake av det første spillet i den kjente jrpg serien. Superpolert. Visuelt ser det til tider skikkelig flott ut med detaljerte cutscenes fulle av sjarm.

Super Mario Odyssey.
Et kremspill som oser spillglede. Utforsk store fargerike varierte og oppfinnesomme store verdener med Mario et av hans aller beste eventyr. Absolutt et av årets høydepunkter.

Slay the Spire.
Spillet er i early access men tar det med åkkesom, det føles ikke uferdig.
Kjempeflott deckbuilder med en blanding av kortspill og roguelikes. Bekjemp monstre, finn nye kort og skreddersy ditt deck til å hasnkes med nye monstre. Virkelig morsomt og veldig polert med et flott soundtrack. Anbefales!

Fire Pro Wrestling World.
Kjempebra wrestlingspill som byr på en flott 2d visuell stil med insane amounts of wrestling moves og et unikt kontrollsystem som fokuserer på timing. Spillet har også steam workshop støtte som betyr at alt du kan tenke deg av figurer finnes som wrestlere i spillet. Lyst å se Turtles slåss mot Han Solo? Done. Hva med Kurt Russel og Rambo mot Weird Al” Yankovic og Earhworm Jim? Done. Virkelig et knakende flott spill!

Book of Demons.
Også et early access spill, men heller ikke dette føles uferdig.
En polert og morsom blanding av Diablo og kortspill. Utforsk mørke katakomber, beseir monstre, finn nye kort som gir nye skills og utstyr.

Streets of Rogue.
2d sett fra oven blanding av hmm, Deus Ex og Gta? Litt vanskelig å forklare. Spillet genererer et lite nabolag og gir en små oppdrag å fullføre. Måten en utfører disse er helt åpen. Vil du brase inn guns blazing kan du det. Vil du sprøyte inn sovegass i leilighetens air conditioner og snike deg inn og stjele byttet uoppdaget kan du det. Morsomt åpen roguelike.

Resident Evil 7 får en mention selv om jeg nå i ettertid ikke synes det var sånn all verden. Den første tredjedelen av spillet er ganske bra og bringer assosiasjoner til gode gamle Resident Evil Survival horror gameplay, men så faller det liksom litt sammen.
Så jeg nevner spillet litt sånn her på slutten.

Enter the Gungeon also deserves a mention becuase it’s so amazingly good at jeg har spillt det mye i år også.
Samme med Spelunky, virkelig to av de aller beste spillene noensinne in my book!

Så dette var da noen av de beste spillene jeg har spillt i år.
Det er nok mange jeg har glemt, men alle disse er ihvertfall verdt en titt om du har lyst på noe bra å spille 🙂
Noen av disse du likte?

Bilder: Min pc, 3ds, switch, ps4 og steam
#spill #gaming #blog #goty #yakuza #residentevil #supermarioodyssey #nintendo #ps4 #rpg #action #spelunky

The Pre-Christmas Check In

It’s time for another check in!
Så hva har jeg styrt med siden sist?

Jeg har lest ut boken Tales of the Peculiar, en korthistoriesamling fra samme univers som Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Synes den var tja, ganske variabel?
Det var en to tre historier som var gode, men resten var enten ok eller temmelig crap. Så tror ikke jeg blir å lese noen av hovedbøkene i serien.

Jeg har også lest ut boken Twin Peaks – The Final Dossier. En bok fra en av forfatterne bak den kjente tv serien som skal gi litt mer ifno om hva som skjedde udner og etter den siste sesongen av serien som gikk på tv tidligere i år.
Joda den ga litt mer ifno, men synes den gikk veldig lite i dybden og det ble også en del oppsummering av ting som skjedde i tv serien. Alt i alt en er den jo absolutt verdt å lese når en har sett serien, men den kunne vært gjort litt mer ut av.

Jeg har spillt litt på Assassin’s Creed: Origins. And it’s a little fun here and there, beste AssCreed på lange tider selv om det ikke sier så veldig mye for min del. Jeg har aldri vært en stor fan av serien, likte mye mer Prince of Persia Sands of Time serien som jeg føler at AC liksom var en videreføring av. Hele greia føles litt janky dog, bare noe med måten karakteren interacter med omgivelsene og animasjonen.

Jeg har også spillt litt på Slay the Spire på pc. Et morsomt kortspill hvor en banker monstre og samler opp flere kort for å bygge sitt eget dekk. Veldig morsomt spill dette, anbefales virkelig! Flott soundtrack har det også.

Jeg har også spillt en del på Book of Demons på PC.
Spillet kan lettest beskrives som en krysning mellom Diablo og et kortspill. En utforsker dungeons i isometrisk perspektiv ala Diablo, banker monstre ved å klikke på dem og bruke kort som gir en ny eangrep, spells, beskyttelse og andre egenskaper. Underveis kan en finnen ye kort som så gir en flere abilities. Spillet gjør en skikkelig god jobb med å gi meg Diablo 1 feelingen. Alt fra musikk gjør en kjempejobb med å hylle det klassiske spillet. Absoluitt verdt en titt!

Jeg har også tittet innom steam workshopen til det morsomme wrestlingspillet Fire Pro Wrestling World.
Det er helt crazy hva en finner der! Bildet over er bare en liten smakebit. Hvor ellers kan en ta en kamp mellom Chuck Norris, Julenissen, Captain Kirk og Han Solo? 😀

And I almost forgot.
Jeg har jo vært opg sett Star Wars the Last Jedi.
Synes den var gasnke god, litt ujevn. Luke, Rey og Kylo delen var god mens Finn og Rose subpottet var tememlig kjedelig og uengasjerende greier.

Og nå er det jo straks jul igjen!
Du verden som tiden flyr, en får jo ikke tid til å bli vant med å skrive 2017 før en må begynne på 2018! 😛
Neste plan på programmet for meg er å få lest ut Carl Barks juleheftet! 🙂
Hva har du styrt med i det siste?

Bilder: Min mobil og Steam
#spill #gaming #blog #fireprowrestling #firepro #slaythespire #rpg #slaythespire #bookofdemons #diablo #popeye #starwars #thelastjedi