Zenonia zelda aktig dsiware spill på vei

Dsiware i usa fikk denne uken rollespillet Zenonia, et veldig zelda aktig rollespill som opprinnelig kom ut på Iphone i 2009. Håper det snart kommer på europeiske Dsiware for det ser morsomt ut, fargerikt og fint og masse utstyr og saker å finne. Eneste problemet er at jeg jo bare har en slik gamel original DS og derfor ikke har tilgang til dsiware 🙁

Kilde: Neogaf

Magic Kingdom film på vei?

Ifølge bladet Variety skal Disney være igang med arbeidet med å lage en film basert på fornøyelsesparken Magic Kingdom. Filmen sies å skal inneholde karakterer som Mikke Mus med venner, prinsesser attraksjoner fra parken og mere til.

Wow, dette kan bli noe. Please lag det i stil med Roger Rabbit, med tegnede tegnefilmfigurer i vår verden blandet med ekte skuespillere! Det hadde vært no å se en slik film igjen.


fra filmen Who frame Roger Rabbit bilde: google

DS: Ghost Trick

Fra skaperen av Ace Attorney serien kommer Ghost Trick, et nytt ds spill hvor en spiller en mann ved navn Sissel.
Eneste problemet er at nevnte Sissel er død allerede før spillet starter. Han husker ikke hvem han er eller hvorfor han er død. Eneste ledetrådene han har er den unge detektiven Lynne og en nærsynt snikmoder kalt Jeego.

Etterhvert lærer Sissel at han har fått kraften til å ta over gjenstander samt reise tilbake i tid 4 minutter før personer blir drept for å forandre deres skjebne. Veldig typisk historie ikkesant? 😛

Dette spillet er jeg spent på, en får litt Ace Attorney vibe fra det, selv om dette er en helt annen sjanger synes jeg.Det ser ut som dette kan bli en morsomt og underholdende puzzle spill. Jeg liker godt den rene og klare stilen på spillet, og så flott animert som det er da. Sliky smooth.

Ta en titt på traileren under og se selv:

Recettear an item shop’s tale

Recettear an item shop’s tale er et lite nedlastbart pc spill som kom ut for ca en måned siden.

I andre eventyr og rollespill besøker en titt og ofte diverse butikker for kjøp av utstyr og diverse andre saker en har bruk for. Vel, i dette spillet er du eieren av en slik butikk.
Du spiller en jente som må betale ned gjelden etter faren sin, og derfor må åpne en butikk for å tjene penger.
Dette gjør en ved å selge saker i butikken sin. Hver uke må en betale ned en økende sum av gjelden.


den lille butikken

En kan selge alt mulig, mat, ingredienser, utstyr som sverd og rustninger, skatter ja alt mulig.
En må også passe på plasseringen av gjenstander en selger i butikken sin.
Det kan f.eks lønne seg å sette de mest eksklusive gjenstandene i vinduet som blikkfang.


Pruting in action

Når en så skal i gang med å selge gjenstander må en passe på at en får fortjeneste på salget.
De fleste kundene prøver nemmelig å prute på prisen og en må derfor være slu og prøve å få solgt varer så dyrt som mulig uten å fornærme kunden.


KArtet over byen

Men å selge varer er jo en ting, først må en jo få tak i varene en vil selge.
Her har en en del valgmuligheter. En kan besøke det lokale markedet og kjøpe inn varer og gjenstander der, men dette koster selvsagt penger.
Eller en kan leie en helt for så å dra ut på eventyr rundt om i verden etter skatter og gjenstander en kan selge.


En boss i eventyrdelen.

Når en er ute på eventyr skifter spillet stil til en action rpg i stil med zelda, hvor en selv styrer helten mens han slåss med monstre, leter etter skatter, gjenstander og utstyr.
Helten kan som i andre rollespill få erfaringspoeng og gå opp i level.
Alle gjenstander en finner kan også brukes, om en har lite liv kan en f.eks spise den sjokoladen en fant. Eller en kan ta i bruk det supergode sverdet om en f.eks møter en vanskelig boss.

Om en klarer seg igjenom brasene med helten, kommer en tilbake til butikken med bøttevis med godsaker en kan selge i butikken, og en slipper tilogmed å betale for det! Yeey!
Etterhvert som en får erfaringspoeng i butikkedelen legges det til nye muligheter, etterhvert kan f.eks kunder tilby å selge deg gjenstander, da gjelder det å ikke betale for mye.


Dette ser ut som en restaurant for meg.

Jeg har ikke kommet så veldig langt i spilet enda, men jeg tror også en kan lage mat etterhvert og drive restaurant også. Butikken øker også i størrelse etterhvert.
Jeg synes dette spillet er jkempebra, det har en god historie, gode morsomme karakterer, nynbar musikk.
Jeg liker godt at spillet er ganske fritt og lar deg selv bestemme hvordan en vil gå fram for å løse oppgavene spillet gir deg.
Jeg synes også det er et veldig flott tiltak med eventyrdelen, da den bryter opp spillet litt og gir det variasjon.
Spillet anbefales på det varmeste.

Demo kan lastes ned her på spillets hjemmeside

Her er også en trailer for spillet:

Bilder: Spillets hjemmeside

Prince of Persia the forgotten sands

For noen uker siden kjøpte jeg meg Prince of Persia The forgotten sands til Wii.
Jeg har ikke fått spillt det så mye enda, men ut fra det jeg har prøvd virker det bra. Spillet er en oppfølger til Sands of time, som kom ut i 2003, ett spill jeg likte veldig godt.
Eneste som kasnkje kunne vært litt bedre er hånderingen av kampene i spillet. Her må en riste på wiimoten for å få prinsen til å slå og det er dessverre ikke så responsivt som en skulle ønske.
Jeg har aldri skjønt poenget med å bruke wiimote risting når du kunne fått samme resultatet ved å bare trykket på en knapp. Ingen utvikler kan vel egentlig tro at det er en fordel å måtte veive rundt med wiimoten i motsetning til et enkelt knappetrykk?

Nytt Retro Gamer blad i hus

Der var endelig månedens utgave a Retro Gamer i hus.
Retro gamer er et britisk blad som tar for seg spill fra starten på 80 tallet med Commodore , ZX Spectrum etc og fram til ca 2001 som er rundt den tiden da Dreamcast konsollen gikk ut av produksjon.
Bladet har også litt dekning av nye spill som har en relasjon til gamle spill, som zelda, Ninja Gaiden, Mario etc.
Jeg liker bladet veldig godt og har kjøpt det i en del år nå.
De har mange gode artikkler, som intervjuer med kjente folk fra spillindustrien. Making of artikkler med intervjuer med skaperne av det gjeldende spillet. The complete history of, der de tar for seg alle spillene i lange spillserier som har gått i årevis. Og masse mer.
En av mine favorittartikler er hvor de tar for seg de forskjellige versjonene av ett spill på alle mulige slags formater. F.eks hvordan var spillet Bionic Commando på NES i forhold til på Commodore 64, eller Spectrum?
Bladet har også en morsom sans for humor, men dette er ikke et humorblad, bare litt morsom skrivestil fra de forskjellige forfatterne i ny og ne.

Nintendo: 3DS skulle egentlig komme i år


Under en briefing for industri analyster avslørte Nintendo’s president Satoru Iwata at planen egentlig var å gi ut 3DS ved juletider i år. Men når det ble klart at Nintendo ikke klarte å produsere nok konsoller til en verdenslansering bestemmte Nintendo seg for å utsette hele lanseringen.

Dette var en god besluttning av Nintendo synes jeg. Det kommer ingen positivt ut av å ha en lansering med for lite konsoller. Som jo var tilfellet da Wii kom ut.
Bra at de venter slik at hele verden får nok konsoller.

Beyond Good & Evil HD kommer neste år

Ubisoft har kunngjort at en ny versjon av spillet Beyond Good & Evil kommer neste år til ps3 og xbox 360 som et nedlastbart spill.
Grafikken skal få seg en oppdatering, karakter modellene blir forbedret, teksturene like så. Musikken blir også oppdatert.
Spillet har ikke fått en eksakt lanseringsdato bortsett fra 2011.

Jeg har testet originalen noen ganer, men klarte aldri helt å se det store med den.
Kanskje jeg må gi det en sjangse til?

Kilde: IGN

3DS: Bilder av Super Street Fighter 4 3D Edition

Capcom har sluppet nye bilder fra Super Street Fighter 4 3D Edition.
Det ser virkelig pent ut, og ligger veldig tett opptil konsollversjonen av Ssf4, det er nok mange som er overasket over den visuelle kvaliteten på denne versjonen av spillet.

For sammenligning, her et et bilde fra Ps3 versjonen av spillet:




Bilder: Neogaf og IGN

Nye bilder fra Zelda Skyward Sword

Nintendo har sluppet en del nye bilder fra det kommende spillet Zelda Skyward Sword.
Det kan kanskje se ut som de har justert grafikken i spillet litt siden sist vi så det, det ser kanskje litt mørkere ut nå.
Jeg har alltid synes det var litt snodig at Link er så godt som uforandret fra det forrige spillet, Twilight Princess. Selv om Link i dette spillet ikke er den samme Link som i det forrige spillet.
Bortsett fra det så ser det jo pent ut.

Bilder: Kotaku