Hva er Mario & Luigi Superstar Saga DX?

Noen har vært og snoket rundt i koden til Nintendo 3DS E-Shop og der fant de spor av noe som heter Mario & Luigi Superstar Saga DX.
Hmm, what oculd this be I wonder? Det virker jo nærliggende å tro at det dreier seg om en nytguvelse eller remake av Gameboy Advance spillet Mario & Luigi Superstar Saga. En wacky morsom jrpg starring Mario og Luigi.
Hadde jo vært morsomt med en remake da, men er jo også mulig de bare har klasket ihop gba spillet uten forbedringer, which would be a shame.

Selv har jeg aldri klart det spillet og derfor heller ikke spillt de andre i serien. Jeg likte det ganske godt, men det ble liksom aldri til at jeg kom meg igjennom det på gba. Det at jeg måtte starte på nytt igjen da det viste seg at den første versjonen jeg kjøpte var en piratkopi hjalp ikke på.

Spørsmålet blir jo også om denne nye versjonen også kommer på cartridge eller om det bare dreier seg om en digital release.
Blir ihvertfall spennende å se hva det dreier seg om eller hva?

Kilde: NG
Bilder: Google og Mobygames
#spill #gaming #rumor #rykte #marioluigi #jrpg #mario #luigi #superstarsaga #3ds

Ukens interessante spillutgivelse: Dragon Quest Heroes 2

Nok en ny uke er over oss og denne gang er det en rolig en hva nye spillutgivelser anngår.
Vi har jo Dragon Quest Heroes 2 på ps4 og pc. En action rpg spin off fra den kjente jrpg serien Dragon Quest hvor helter fra flere av spillene i serien samarbeider om å beseire some new bad guy or something of that ilk.

Jeg var mer spent på dette før jeg fikk testet demoen. Kontrollene var en smule wonky, det føltes rett og slett litt kronglete å slåss, nesten som om spillet ikek var laget for det på en måte. Does kinda make sense når en tenker på at forrige spillet i serien jo var et “Warriors” spill med fokus på kamper mot gigantiske armeer og ikke i mindre skala som i DQH2.
Så jeg spørs om jeg blir å skaffe dette, ihvertfall nå til full pris.

Trailer:

Bilder: Steam
#spill #gaming #blog #ps4 #pc #action #rpg #adventure #asqueenix #dragonquest #dqh2 #dragonquestheroes #dragonquestheroes2

Ukens interessante spillutgivelser: A Treasure Trove of Stuff

Så var påskeferien over og vi var i gang med en ny uke.
Denne uken er det faktisk en mengde interessante spill på vei 🙂

Vi har Wonder boy The Dragon’s Trap til ps4, Switch og Xbox One. (pc senere)
En remake av det flotte platform-eventyrspillet med samme navn som kom ut på Sega Master System i 1989.
Spillet er et sidescrollende platformeventyr litt ala Zelda med en åpen verden som en gradvis utforsker etterhvert som en får nye egenskaper. Spillet har noen rpg elementer også, en samler opp både nytt utstyr og penger som lar en kjøpe more new stuff.

En kan også forvandle seg til forskjellige karakterer som Lizard Man, Lion Man ogsv hvorav hver av disse har sine egne egenskaper som lar en få tilgang til nye områder.
en kan også spille med den gamle grafikken og lyden om vil.

Ser fram til dette her ja, liker originalspillet veldig godt. Det var et av de spillene jeg aldri fikk selv, men alltid hadde lyst på.
Spillet har også et flott soundtrack som jeg er spent på å høre den nye versjonen av.  Tror jeg venter på PC versjonen dog, den skal jo etter planen komme til sommeren.

Voodoo Vince Remastered kommer ut til pc og xbox one denne uken.
Spillet er en remaster av Xbox spillet med samme navn som kom ut i 2003.
Det er et third person platformspill litt ala 3d Mario hvor en løper rundt omkring på smååpne baner og samle ropp litt av hvert av stuff.

Det som gjør at dette spillet skiller seg litt ut er kanskje settingen og den visuelle voodoo inspirerte artstilen. En spiller nemmelig som en voodoo dukke og omgivelsene er områder som kirkegårder, myrer og skumle fornøyelsesparker.
Kan bli morsomt dette her ja, liker den noe særegne settingen 😀

Flinthook kommer også ut denne uken til pc, ps4 og xbox one.
Spillet er et platform actionspill med roguelite elementer.
En spiller som den nusselige lille rompiraten Captain Flinthook som border rivalers rompirat skip på leting etter skatter.
Hvert rompiratskip er tilfeldig generert slk at hver gang en spiller får en en ny opplevelse.

En utforsker altså piratromskip, disse er fylt med fiender og andre feller en må passe seg for. På veien plukker en opp skatter og penger som så kan brukes til å kjøpe nye perks og hjelpemidler.
En gasnke stor funksjon i spillet er at en kan slenge seg rundt på brettene med en krokpistol, noe som gjør en ganske så mobil der en svitsjer rundt på brettene mens en unngår finders kuler og plaffer dem ned.

Gleder meg veldig til dette her, det ser bare ut til å kan bli virkelig morsomt.
Det ser bare superpolert ut og med en virkelig flott visuell stil og animasjon, alt ser bare så tiltalende ut. En får bare så sinnsykt lyst å åpne alle skattekister en ser, , plukke opp alle gullpengene og diamantenedet er bare noe med det 😀
Dette skal absolutt skaffes ja!

Full Throttle Remastered kommer til pc, ps4 og xbox one.
Spillet er en remake av det flotte pek og klikk eventyrspillet som opprinnelig kom ut i 1995 til pc.
Spillet foregår i en nær fremtid og følger Ben, lederen av en bikergjeng som blir framed for et mord og må så renvaske seg og gjengen sin.

Spillet er kjent for sin flotte tegnefilmaktige grafikk, actionspekket morsom historie med flotte filmsekvenser og sitt stilfulle lydspor. Det er nok kanskje det mest filmiske av Lucasarts eventyrspill, men også godt mulig det korteste.
Ikke det av ukens releaser jeg er mest spent på, jeg mener, jeg liker Full Throttle, men det var aldri helt i toppen av mine favoritt eventyrspill.

Virker som de har endret litt på Bens design i remaken av en eller annen grunn. Skjønner ikke helt hvorfor, men hey om Tim Schafer (skaperen av originalen) selv har godtkjent det så får vi nok bare akseptere det.

Så har vi The Disney Afternoon Collection til pc, ps4 og xbox one.
Dette er en samling av NES spillene Ducktales 1 og 2, Chip & Dale Rescue Rangers 1 og 2, Darkwing Duck og Talespin.
En serie med kjempeflotte platformspill (og et shoot’em up spill) basert på de kjente tegnefilmseriene fra disney som gikk på tv på 80 og 90 tallet.
Fabelaktige spill dette, Ducktales var alltid en favoritt hos meg som liten. Husker enda glimt fra da jeg leide spillet for første gang og banket en b-gjeng kar. Good times 🙂 Capcom hadde virkelig en gullalder på den tiden når det kom til lisensbaserte spill.

Denne samlingen er fra de samme som utviklet Mega Man Legacy Collection og har da også dessverre de samme problemene som den samlingen hadde, nemmelig scratchy lyd. Noe som er veldig irriterende da mye av musikken i disse spillene er veldig flott. Ja The Moon fra Ducktales er jo blitt en klassiker.

Skikkelig skuff at utviklerne som jo har presisert at disse samlingene skal være 100% identiske med NES originalene ikke har klart å fiske dette problemet enda 🙁
Det skal jo ikke være slik at denne nye offisielle samlingen med spill gir en en dårligere spillopplevelse enn å spille spillene på en emulator.

Shiness: The Lightning Kingdom er et actionrollespill til pc, ps4 og xbox one.
Kraftig inspirert av jrpgs og med en fargerik visuell stil og et actionaktig kampsystem.
Kaaan jo bli bra dette her, men det er bare noe med når noen prøver å etterape japanske spill og artstiler, det ser bare så falsk og egentlig litt ametørmessig ut. Du ser med en gang når noen prøver å tegne “manga eller anime” , men ikke er en anime eller manga tegner.
Still, kan jo som sagt bli bra åkkesom dette her, worth a shot I’d say.

Ikke verst samlingen med utgivelser denne uken eller hva?
Noen av disse du kunne tenke deg å prøve?

Trailere:

#blogg #gaming #adventure #jrpg #rpg #indie #roguelite #roguelike #flinthook #duvktales #disney #darkwingduck #talespin #chipndale #rescuerangers #2d #nes #platformer #pointandclick #fullthrottle #remaster #voodoovince #shiness #lucasarts

Mange spennende spill på vei til Nintendo 3DS


Nintendo Switch er jo ute nå, men det betyr ikke at det ikke er spennende spill på vei til Nintendo 3DS.
Vi har afktisk flere interessante spill på vei til 3DS enn til Switch!

Vi har Miitopia, en jrpg hvor miiene du har på din 3DS utgjør alle hovedpersonene i spillet.
Du kan gi dem jrpg jobs som Mages og Warriors.  Spillet har også life simulation elementer hvor miiene har egne personligheter som vil påvirke hvordan de oppfører seg i combat. F.eks om en mii krangler med en annen kan kampene i spillet bli vanskeligere. Spillet kommer ut i løpet av 2017.
Kan bli morsomt dette her ja, egentlig litt rart at det tok så lang tid før nintendo liksom gav miiene et eget skikkelig spill.

Culdcept Revolt er en noe litt spesiell blanding av et table top spill ala monopol med et collectible card game med card battles.
Spillet er siste tilskudd i en lang serie som faktisk aldri har kommet ut i europa før. Spilelt kommer ut i september 2017.
Tror dette kan bli morsomt, har alltid vært nysgjerrig på denne serien.

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia kommer jo også i år og er et nytt tilskudd i den populære strategi jrpg serien og byr på en ny spennende historie og en ny kameravinkel når en utforsker. En ser nemmelig spillet fra third person perspektiv som jo er nytt for serien. Spillet kommer ut allerede i mai. Er det bare meg eller virker det litt som på pushet dette spillet ut ganske så kjapt etter forrige?

Og skal vi tro på denne lysbilde sliden her fra en leketøysmesse i spania så er det bøttevis med Yo-Kai Watch spill på vei i fremtiden.

Vi har Yo-Kai Watch 2 Psychic Specters, en utvidet og forbedret versjon av Yo-Kai Watch 2 (som jo kom ut her for knapt en uke siden) som byr på nye områder, nye yokais, nye bosser og mer story.

Vi har også Yo-Kai Watch Busters, et spinoff spill som minenr mer om en action rpg hvor en styrer yokais direkte og banker opp onde yokais. Spillet kommer i to varianter som hver byr på en egen historie og eksklusive yokais.

Og til slutt Yo-Kai Watch 3, som ser ut til å få alle de tre forskjellige versjonene.
Spillene er oppfølgeren til Yo-Kai Watch 2 og byr på en monster fange jrpg med nye story, nye yokais og alt mulig av andre nye morsomme features og minigames. Denne hang foregår handlingen i usa.

Lurer på om den siste versjonen som er en utvidet versjon av YW 3 kanskje kommer ut en del senere da det jo ville vært litt merkelig å gi den ut samtidig med de to vanlige utgavene av spillet.
Gleder meg veldig til alle disse Yo-Kai Watch spillene ja, good times ahead! 🙂

Så det er altså litt av hvert å se fram til på 3DS fremdeles eller hva synes du?

Bilder: Google
#spill #gaming #blog #3ds #yokaiwatch #yokaiwatch3 #yokaiwatch2 #jrpg #action #adventure #cardgame #jrpg #firememblem #3ds #nintendo #miitopia

Ukens interessante spillutgivelser: Banjo Kazooie is back, sorta

Selv om mange av oss kanskje nå har tatt påskeferie (meg selv inkludert) så er nok en uke o ver oss. Og ja, vi har et par interessante spill som står for døren denne uken også 🙂

Vi har Yooka-Laylee til pc, ps4 og xbox one.
Et collectathon platformspill fra skaperne av Banjo Kazooie hvor en loffer rundt på store åpne brett og plukker opp alt mulig av items som er gjemt her og der.
Ser fram til dette her, liker denne typen platformspill godt og dette ser ut til å være et flott nytt slikt et. Det er jo årevis siden vi fikk et nytt collectathon platformspill som ikke føltes amatørmessig eller crappy på andre måter.
Blir spennende å teste dette her ja!

Så har vi Cosmic Star Heroine til pc og ps4.
Spillet er en jrpg kraftig inspirert av spill som Segas Phantasy Star serie på Sega Mega Drive.
Kan jo bli morsomt dette her selv om jeg ikke har så mye forhold til Phantasy Star bortsett fra Phantasy Star Online.
Ser jo egentlig ganske standard  jrpg ut, men hey, could be good 🙂

Trailere:

 

Bilder: Photoshop, Google og Steam
#spill #gaming #blog #pc #ps4 #jrpg #platformer #indie #yookalaylee #banjokazooie #cosmicstarheroine

Ny Nintendo Direct kunngjort

Woohoo!
Nintendo har kunngjort at de vil ha en ny Nintendo Direct Stream på onsdag midnatt.
Streamen vil omhandle 3ds og switch og ha hovedfokus på Swich spillene Splatoon 2 og ARMS.

Dette blir jo spennende!
ARMS er jeg ikke så veldig interessert i, men er litt spent på Splatoon 2. Håper de legger til en masse offline features på spillet som bots slik at en kan spille matcher også når en er offline.
Er også spent på  hva slags 3ds nyheter vi vil få i directen, har enda ikke gitt opp håpet om The Great Ace Attorney oversettelse.
Alltid morsomt med en ny Nintendo Direct eller hva? 🙂

Du kan se Nintendo Direct streamen her

Bilder: Nintendo og Google
#spill #gaming #blog #nintendo #switch #3ds #splatoon2 #splatoon #arms

What I’ve been Playing and Watching

En ny uke går mot slutten og påskeferien nærmer seg med stormskritt.
Men hva har jeg så spillt på i løpet av uken som har gått?

Det har gått en del i det fantastiske Enter the Gungeon still.


JEg fant et hememlig brett som var litt vrient å få låst opp. Måtte finne en spesiel item og så komme seg et godt stykke vuidere uten å bli truffet en eenste gang. Det tok noenf orsøk but I finally did it! Morsomt å ha seg et lite mål å jobbe mot.

Det nye brettet v ar temmelig svært, men det betyd jo også at jeg fant en del gode items og våpen på ferden.


Og på slutten av det hemmelige brettet ventet en ny boss, The Old King! Navnet kinga reminds me of Souls spillene 😉 Jeg beseiret ham, men bare såvidt, hadde et halvt hjerte igjen. Phew!

Det er bare kinda crazy hvor mange awesome og morsomme items som er i dette spillet, som disse:


Shinobi på ps2 anyone? 😛


Å du får DET kinket i nakken! 😀


Chest Friends Forever 😀


#TeamThor 😛


Kongens trofaste undersåt er ikke fullt så glad i kongen sin som som kongen selv tror 😛

Jeg har også spillt en del mer på pek og klikk eventyrspillet Thimbleweed Park.
I still like it, men føler kanskje at det tja, har mistet litt fokus? Det at det er så mange spillbare karakterer gjør at det føles litt aimless og ufokusert  når det kommer til story.

Det fortsetter også å pøse på med referanser til andre spill fra Lucasarts. Det blir bare altfor mye av det. Det føles bare feil at Ron Gilbert, som selv jobbet for Lucasarts skal drive på med utallige referenser som en liksom forventer å se i fan spill, ikke i et spill fra dem som skapte de spillene det refereres til.
Jeg liker spillet still da, men unødvendig bare synes jeg.

Jeg har også såvidt testet litt den nylig utgitte PC versjonen av Lego City Underdover.
Et kjempebra open world Lego spill med en helsprø morsom historie som parodierer politiserier og filmer.
Jeg har jo spillet på Wii U, men var litt nysgjerrig på pc versjonen. Det første jeg merket var at det loadet mye kjappere which is good da loadetidene på Wii U versjonen er ganske så forferdelig lange. Så kanskje litt penere ut også, men det var bare noe som føltes litt off. Det er ofte sånn når et spill portes over til nye formater, en taper ofte noe i prosessen.


Wii U til venstre og PC til høyre

Liker heller ikke at de har redesignet hoverdperson Chase Mccain i spillet fra å være en vanlig cop til å nå ha på seg en fæl superhero aktig blå jumpsuit. Skikkelig downgrade der synesj eg. Skjønner ikke hvorfor de har gjort det. Det passer mye bedre med settingen og historien i spillet at han hadde på seg de vanlige politiklærne! Vurderer egentlig å heller bare fortsette på Wii U, har jo kommet bra langt i spillet der.

Ellers har jeg sett filmen I am the Pretty Thing That Livews in the House. En horrorfilm om en hjelpepleier som flytter inn i et gamelt hus for å passe på en gammel forfatter. Likte den ikke noe særlig, veldig langdrygd og poengløs. Den kom liksom aldri til noe poeng. Not recommended.
Elers så har jeg gått og gledet meg til at Yo-Kai Watch 2 skal komme ut i dag på 3DS. Håper bare det ligger i postkassen og venter på meg etter jobb! 🙂

Hva har du styrt med den ssite uken? Played anything? Watched anything?

Bilder: Min PC og Google
#spill #gaming #blog #pc #2d #indie #adventure #thimbleweedpark #rongilbert #enterthegungeon #roguelite #roguelike #action #pointandclick

Ukens interessante spillutgivelser: Don’t take it Persona(L)

Skal si tiden flyr gitt, nå er det snart påske igjen, crazy at 2017 nærmer seg halvferdig allerede!
Vi har et par godbiter på spillfronten å se frem til denne uken og.

Jrpg spillet Persona 5 kommer til PS4 og PS3 denne uken og byr på en stylish visuell stil og turnbaserte kamper.
Litt om handlingen i spillet:
Persona 5 takes place in Tokyo, and follows a silent protagonist after their transfer to the fictional Shujin Academy after being put on probation for an assault he was falsely accused of. During the course of a school year, he and other students awaken to their Persona powers, become masked vigilantes dubbed the “Phantom Thieves of Hearts”, and explore the supernatural Palace realm to steal ill intent from the hearts of adults.

Sounds kinda fun doesn’t it? Also it has a cute cartoon cat so I’m already oboard 😀
Ikke no stress med å spille det da for min del, så tror jeg venter til det faller litt i pris først, men ser fram til å give it a go etterhvert.

Så kommer omsider Yo-Kai Watch 2 ut på 3DS her til lands denne uken.
Det Pokemon aktige jrpg mosnter-fange spillet hvor istedenfor søte krabater fra Game Freaks fantasi så er det monstre, spøkelser og andre skapninger fra Japansk overtro vi fanger.

Jeg digger spillets fargerike sprø univers med alt mulig av både cutsey og wacky skapninger. Spillet er superplert og byr på en masse innhold og stuff to do.
Dette skal jeg ha meg med en gang ja, ingen tvil der!


And we all know Komasan is the best Yokai! 😉

Noen av disse du kunne tenke deg å prøve?
Trailere:

Bilder: Photoshop, Google og PSN
#spill #gaming #blog #ps4 #ps3 #3ds #jrpg #yokaiwatch #yokaiwatch2 #yo-kaiwatch2 #komasan #persona #persona5