I Want Monster Hunter World and other stories

Jeg har egentlig ganske lyst på det nylig utgitte Monster Hunter World.
Problemet er bare at jeg har lyst på det på pc, ikke på ps4 og pc versjonen kommer ikke før til høsten.
Grunnen er at det jo er gratis å spille online på pc, mens på ps4 trenger en ps plus som koster penger.
Nå er jeg ingen stor online spiller overhodet, men jeg liker jo å ha muligheten til det og jeg nekter å betale for bare å ha den muligheten.

Ergo ser det ut som jeg må smøre meg med tålmodighet, med mindre jeg plutselig ikke klarer å vente lenger og løper på butikken og kjøper ps4 versjonen alikevel 😛

Aaaanyways, dette har resultert i at jeg har spillt litt på gamle Monster Hunter spill i det siste.
Littt på Monster Hunter Portable 3rd på psp og nå også Monster Hunter 4 Ultimate på 3DS.
Om du ikke kjenner til Monster Hunter serien så kan det forklares som en action rpg hvor en jakter på svære monstre og bruker deler av dem som bein og klør til å lage nytt utstyr og våpen.

Det har gått mest i 3DS spillet i det siste selv om det i starten føltes veeldig knotete å spille på den. Monster Hunter er et spill som bruker alle knappene på konsollen og 3DSen er ikke så komfortabel om en skal nå alle knappene.
Måtte ty til circle pad pro for å få den til å føles litt mer komfortabelt så nå går det litt bedre.

Morsomt spill er det da, det føles virkelig fullstappet med innhold, jeg har ikke oversikt over alt en kan ta seg til i spillet enda engang.
Akkurat nå er je gpå leting etter noen Jaggi Claws som jeg trenger for å modifisere katana svardet mitt. Har ikke vært heldig og fått noen drops enda, men jeg gir ikke opp! Morsomt å ha noe å se fram til. Jeg er ikke en spilelr som syter og klager om jeg spiller en del omganger uten å få den dropen jeg vil ja, i motsetning til most of the internet apaprently 😛


be vewy vewy quiet, I’m hunting monsters

Jeg liker at en liksom kan se på karakterene at de har jobbet for å få det utstyret de har. Det er ikke bare bare å skaffe seg et bedre sverd i dette spillet så nå du ser en annen hunter med det flotte sverdet så vet du liksom at vedkommende faktisk har jobbet for det.


Welcome to my house! Also cats

Det tar jaggu bra lang tid å banke noen av monstrene i det spillet gitt, siste quest jeg tok tok nesten 50 min!
Var bare såvidt jeg klarte det, jeg var helt tom for health items og null retries left og så det var egentlig litt flaks, men gikk heldigvis til slutt.
Also there’s cats, lots of cats, which is always a plus! 😀
Har du spillt noen Monster Hunter spill?


Phew, denne karen tok det neste 50 min å få has på


Yes, that cat is a chef 😀


Starting some quests


Must, not, drop, egg

Bilder: Google og Min mobil
#spill #gaming #blog #3ds #ps4 #monsterhunter #capcom #action #rpg

Hunting some Monsters

Fyrte i gang Monster Hunter Portable 3rd i dag.
Fikk beseiret to store monstre, good times!
Liker Portable 3rd siden det har en ganske annen setting enn de andre spillene i serien.
Spillet foregår nememlig en Japansk inspirert setting denne gangen med hot springs og det hele.


Just relaxing in the hot spring


Just relaxing in the hot spring

Bilder: Min PC
#spill #gaming #blog #monsterhunter #capcom #action #rpg

Xbox Game Pass – Starten på slutten av å eie spill?

Microsoft har nylig kunngjort at alle deres first party spill (eksklusive spill publisert av MS selv) vil komme til deres game pass service samtidig som de kommer ut på vanlig måte.
Xbox Game Pass er en abonnenttjeneste som koster ca 100 kr i måneden og lar en få tilgang til et rullerende bibliotek av spill så lenge du fortsetter å abonnere.

Det virker som mange er begeistret for dette, men personlig synes jeg det er bekymringsverdig.
Om dette virkelig slår an kan det jo være starten på slutte av av å faktisk eie spillene våre.
Det er jo denne veien det går med filmer, serier og musikk. Flere og flere bare streamer og ja vi kan enda kjøpe serier, filmer og musikk, men hvor lenge til?

Synes det er så synd at de aller fleste bare ser på spill og annet media de komsumer som disposable entertainment. De vil bare ha noe å kaste bort et par timer på uten å tenke noe mere over det.

Håper virkelig Xbox Game Pass ikke slår an.
Tenk om vil til slutt må abonnere på Game Passes fra alle mulige forskjellige publishers som vi må med filmer og tv serier. EA Game Pass, Ubisoft Game Pass. Og klart for publishers er det jo en drøm om vi ikke kan kjøpe spill til odel og eie lenger, for da sitter de jo med all makten.

De kan fjerne gamle spill i f.eks Call of Duty serien fra bibiloteket slik at de som liker spillene må spille det nyeste og forhåpentligvis bruke penger på microtransactions der.
En skummel tanke eller hva syens du?

Bilder: Google
#spill #gaming #xbox #xboxone #microsoft #xboxgamepass

Dragon Ball FighterZ Open Beta

Det kommende slåssespillet Dragon Ball FighterZ har en open beta gående nå på PS4.
Alle som har en ps4 kan laste ned spillet og give it a go.
I like it so far, gode responsive og enkle kontroller, satisfying hits, great music og suuuuper pretty visually!
So why not give it a go?

Bilde: Min PS4
#spill #gaming #ps4 #fighting #action #dragonballfighterz #dragonball #dbz #goku

Filmer og serier jeg har sett i løpet av året som har gått

Jeg har notert ned en del av de filmene og tv seriene jeg har sett i løpet av det siste året.
Dette er langt fa alt jeg har sett, men tenkte jeg jo kunen si noen ord om hver av de jeg nå ahr notert bare for morro skyld:

The Limehouse Golem – Thriller med bla Bill Nighy, Douglas Booth og Olivia Cooke. Ikke så verst denne, satt til gamle england hvor en morder ala Jack the Ripper etterforskes. Kanskje litt forutsigbar her og der, men gode skuespillerprestasjoner løfter filmen. Worth a watch.

Killing Gunther – Komedie om en gjeng temmelig dårlige assassins som prøver å drepe den største av alle assassins, nemmelig Gunther spilt av Arnold Schwarzenegger. Ikke sånn mega og en merker at budsjettet er litt lavt, men Arnold er en morsom fyr selv om han ikke er så mye med. Synd han ikke gjør flere koemdier.

Room 104 – Tv serie hvor hver episode er en frittstående historie som alle foregår på samme rom i et billig motell.
Veldig variabel. Noen episoder er litt horror, andre mer komedie og andre mer artsy. Falt av etter en fire episoder.

Phillip K. Dick’s Electric Dreams – Sci fi anthologiserie hvor hver episode er en adaptation av en Phillip K. Dick historie.
Wasted potential dette her. Sett en tre episoder og ingen av dem var særlig gode. Ep 2 var den beste, men resten var bare uengasjerende og ja kjedelige dessverre. En del kjente navn som Steve Buschemi bidrar, men det hjelper lite når materiale rett og slett ikke er godt nok.

Fargo sesong 3 – Tredje sesong av antologiserien Fargo. Denne serien har det g¨tt nedover med for meg dessverre. Første sesong var utrolig bra, men så gikk det drastisk ned i sesong 2 og nå i sesong 3 klarer de ikke å komme seg opp igjen heller.
Sesong 1 hadde karakterer en brydde seg om og en veldig spenennde og engasjerende historie. Ingen av de andre sesongene har klart dette. Ewan Mcgregor gjør jo en ikke så verst jobb med sine to roller, men dessverre er og blir sesong 1 desidert best.

Twin Peaks sesong 3 – En flott fortsettelse på den kjente serien fra 90 tallet. Den er merkelig som en kanskje forventer av David Lynch. Langt merkeligere enn originalserien faktisk. Men den har en virkelig god stemning, en herlig blanding av mystikk og spenning som ulmer under overflaten. Det er morsomt å treffe igjen flere av de gode karakterene fra den gamle serien og jeg var engasjert fra begynnelse til slutt. Jeg tar gjerne en sesong til jeg ja!

Alien Covenant  – sci fi film fra Ridley scott.
En skuffende oppfølger som dropper alt det gode fra Prometheus for å bare bli om til en random sci fi slasher horrorfilm med kjedelige klisje karakterer. Hvorfor kunne dem ikke heller fortsatt historien fra Prometheus? Savnet Noomi Rapache.

Pet Sematary – Horrorfilm som jeg jo har sett før for sikkert noe ala 20 år siden.
Dette var litt vel cheesy må jeg si, husket den som langt skummlere 😛
Ikke noe å hoppe i taket over egentlig, har litt lyst å se toeren igjen og da åkkesom hehe.

Scream Queens ses 1 og 2 – Horror komiserie fra Ryan Murphy (American Horror Story).
Sesong 1 var virkelig morsomme greier. Et harselas med teen slasher filmer ala scream, I know what you did last summer, etc. Emma Roberts er bare utrolig god som verdens mest bitchy og egoistiske sororitetsleder 😀
Absolutt worth a watch! Sesong 2 var ikke like god, men om du liker sesong 1 er den jo verdt å se den og.

Guardians of the galaxy 2 – Sci fi actionkomedie.
Jeg er egentlig bra lite interessert i MArvel filmene. De er bare så grå og kjedelige liksom. De skal liksom var sæ morsomme til enhver tid med alle de morsomme replikkene sine og ja ne i huff jeg blir nesten trøtt bare med tanken.
Jeg klarte ikke å se ferdig Guardians 1, men toeren var faktisk ikke så verst. Gode karakterer og noen morsommheter her og der.

Yo-Kai Watch Movie 3 – Anime film basert på spillserien.
Litt morsot at de jo blander live action og anime, men følte at den liksom aldri klarte å bli noe spesielt. Helt okei, men mange episoder av serien er mye bedre. De skulle fokusert litt mer på humoren og ikke et plot som bare ikke var lite emosjonelt og seriøst som det prøvde på.

The Orville – sci fi serie med og av Seth Macfarlane.
Dette er i bunn og grunn Star Trek the NExt Generation in all but name bare med added crappy humor her og der.
Serien kunne fungert om de bare hadde droppet den dårlige humoren, den er bare out of place. Kanskje litt mer originalitet for å skille seg fra TNG også. Klarte bare å se nesten hele ep 1.

Slasher – horror slasher antologiserie hvor hver sesong er en ny historie.
Begynte ikke så helt verst, men endte opp med å være forutsigbar og med kjedelige karakterer. Falt av ette rnoen episoder. Synd for konseptet har jo pontensiale, men uten gode karakterer faller det bare sammen.

Cult of Chucky – Horror + litt komedie film in den kjente Chucky serien.
Hmm tja, ikke så heeelt ille? Filmen er vist en direkte oppfølger til forrige film som jeg ikke har sett så jeg misset kanskje litt.
Litt low budget, men også litt småmosom her og der. Could’ve been worse,

What Happened to Monday – sci fi med Noomi Rapache.
I fremtiden får hver familie bare lov å ha et barn pga overbefolking. Noomi Rapaches spiller synvlinger som må dele på livet. Hver av dem lever som samme person en enkelt dag i uka. Men hva skjer når Monday ikke kommer tilbake fra jobb på mandag? Interessant konsept, men ender opp som kjedelig amatøraktig actionfilm med kjedelige karakterer. Jeg liker Noomi Rapache, men hun klarer ikke å skape kjemi mellom sine syv rollefigurer. Actionscener prøver å være kule, men blir bare tafatte versjoner av bedre ting en har sett før.

The Scariest Story Ever: A Mickey Mouse Halloween Spooktacular! – Har sanen for de nye kortfilmene med Mikke Mus. De ser kanskje litt gortekse ut til tider, men de er faktisk tememlig morsomme og alle karakterene er veldig godt framtsilt. Denne Halloween spesialepsiden var virkelig morsomme greier. Worth a watch!

Duck the Halls: A Mickey Mouse Christmas Special – Julespesial episoden var ikke særlig god dessverre. Donald har aldri feiret jul siden han må fly søvover hver vinter. Men hva skjer når han trosser tradisjonen og velger å bli igjen for å feire jul med Mikke og jgnegen? Litt for grotesk denne her. Donald blir såklart syk og mister både fjør og nebb og blir helt gal to top it off. Nei se heller Halloween episoden en gang til.

1922 – horror.
Adaptation av en Stephen King historie (Tror King har fler filmatiseringer enn Onkel Skrue har penger ny now :P).
Thomas Jane er bonde og vil ikke tillate at kona vil ha skillsmisse. Det han må gjøre for å forhindre dette tærer mer på ham enn han hadde trodd. God rolletolking av Thomas Jane, men ikke sånn kjempebebra. Det var liksom ikke den store spenningen. Litt problematisk i en horror film.

The Belko Experiment – action thriller.
Ansatte i en stor kontorbygning blir stengt inne og får beskjedat de må drepe hverandre for å overleve.
Konseptet hadde jo potensialet, men resultatet klarte ikke å engasjere. Kjedelige karakterer og uengasjerende story. Skip this one.

The Witch – Horror.
En familie blir bannlyst fra landsbyen sin på 17 tallet og må klare seg på sin egen gård alene.
Så begynner mystiske ting å skje når det yngste barnet i familien forsvinner.
Virkelig en god film dette. Den gufne stemningen bare ligger der hele tiden, en blir bare klistret til skjermen for å finne ut av hva som skjer. Virkelig gode skuespillerprestasjoner også. Beste nye horror filmen jeg har sett på lange tider. Absolutt worth a watch!

Blade Runner 2049 – Sci fi thriller.
Denne hadde jeg gledet meg til i lange tider. Jeg var aldri den største fan av originalfilmen. Likte universet, men selve filmen var rett og slett bare ikke så engasjerende.
Blade Runner 2049 derimot var virkelig god den. En fascinerende setting som byr på spennende interessante problemstillinger.
En spennende historie og gode skuespillerprestasjoner. Deffinitivt worth a watch!

Star Wars The Last Jedi sci fi.
Likte den ganske godt jeg. Kanskje ikke alle subplots som var like engasjerende, men Luke, Rey, Kylo Ren og Leia var veldig gode. Spesielt den siste delen med Luke var fenomenal og gav oss noe av de flotteste scenene i en Star Wars film.
Denne filmen does not deserve the hate at all. If you don’t like something just don’t watch it anymore, don’t continue to whine about it I say.

A Ghost Story – drama.
En mann omkommer i en bilulykke men gjenoppstår som et spøkelse ikledd klassisk hvitt laken og sorte øyne.
Han følger med på livet til sin gjenlevende kone og blir værende i huset deres mens tiden går.
Hmm tja, en noe spesiell film dette. Det skjer ikke så veldig mye i den. Den kan kanskje beskrives som om noen bare funderer over livet og tidens gang og festet det til film.
Jeg andrer ikke på at jeg så den, men ikke noe jeg kommer til å se igjen.

Channel Zero sesong 1 – Horror antologiserie.
En barnepsykolog returnerer til sin barndomsby for å finne ut om hans bror forsvinning har noe med en mystisk tv serie som gikk på samme tid.
Ikke så verst denne her, litt treg til tider, men den holdt nå på oppmerksomheten min. Liker antologiserier. En får avslutning på historien uten at den blir haaaalt ut i årevis som så mange tv serier. Og en får nye historier hver sesong!

Jean Claude Van Johnson – Action komiserie.
Visste du at Jean Claude Van Damme egentlig heter Jean Claude Van Johnson og er en hemmelig superagent?
I denne morsomme wacky serien følger vi Van Damme på eventyr både on og off the screen. Den er faktisk ikke bare morsom, det ligger litt mer under overflaten her også og til tider minner den en del om den gode filmen JCVD.
Worth a watch!

Jeg er sikker på at det er mer jeg har sett, men jeg kommer bare ikke på dem i farten.
Hva har du sett på i året som har gått?

Bilder: Google
#film #bladerunner #starwars #jcvd #thewitch #horror #action #thriller #stephenking #harrisonford #ryangosling #screamqueens #channelzero #disney #donaldduck #mickeymouse