What I’ve Been Reading: Something Scary and Something Cute

I det sisteh ar det blitt litt lesing:

True Indie
En biografi fra og om filmskaper Don Coscarelli, kjent for å stå bak filmer som Phantasm og Bubba Ho-Tep.
God bok dette synes jeg, En følger Coscarelli fra hans første film til nå og veien har vært preget av både store oppturer og nedturer.
Innpåslitne studiosjefer, frustrerende pengeproblemer, uventede suksesser og mye mer.

Interessant å høre fra en filmskaper som aldri kom seg helt opp på toppnivået i hollywood selv om han til tider duppet opp mot overflaten.
Det er så vemodig å tenke på at mannen som står  bak de ikojniske filmene Phantasm og Bubba Ho-Tep sliter så skrekkelig med å få lagd flere filmer.
Det føles som vi har wasted så mange år med andre flotte filmer fra denne fyren. Bubba Ho-Tep spessielt synes jeg er en fantastisk liten film, om en gammel Elvis som kjemper mot en mumie på et gamlehjem i Texas. (it’s not as wacky as it sounds :P)
Deffinitivt verdt en titt denne her.

Frankenstein av Junji Ito.
Horror mangaka Junji Ito slår til igjen, denne gang med en adaptation av klassiske Frankenstein i manga form.
Synes dette var en god mangafisering av historien som legger seg veldig tett opptil originalen, selv om den foretar noen små endringer her og der.
Boken inneholder også historiesamlingen Oshikiri, en serie korthistorier om en student som bor i et stort gammelt falleferdig hus som er koblet til en paralell verden.
Absolutt verdt en gjennomlesning for fans av horror!

Ibitsu.
En horror manga av Haruto Ryo.
“There’s an urban legend that says late at night, sometimes a young girl dressed in gothic lolita clothing will appear by garbage dumps to ask a question. Any who answer will, without fail, die a twisted death. And tonight, another young boy will find himself enveloped by this horror”
Syjnes denne var helt ok. Den var temmelig spennende til tider, men historien fikk en utilfredstillende slutt synes jeg. Den putrert liksom bare ut.
Tegnestilen virket også litt nesten slurvete til tider for meg og enkelte av karakterene føles det som vi egentlig aldri fikk et inntrykk av hvordan de eksakt så ut pga tegnerens overdrevne karaikerte stil.
Nei ta heller noe fra Juni Ito.

Yotsuba vol 14
Omsider har den nyeste boken i den fabelaktige Yotsuba mangaserien kommet ut.
Vi følger lille yotsuba og hennes vimsete syn på hverdagssituasjoner. Både sjarmerende og ustyrtelig morsomt dette her.
I denne boken begynner får vi blant annet bli med på Yoga og dra på tur til spennende Tokyo hvor vi møter på noen skikkelig skummle “romvesen”! 😀
Denne serien er bare fantastisk god, utrolig flott tegnet og med kjempegode karakterer en blir glad i. Anbefales til alle, både store og små!

Har du lest noe i det siste?

Bilder: Min mobil og Google
#bok #manga #yotsuba #ibitsu #jujnjiito #horror #frankenstein #phantasm #bubbahotep #film #doncoscarelli

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg