Advanced Gungeons & Draguns Har Fått Dato!

Woohoo! Vi har omsider fått utgivelsesdato for utvidelsen til det brilliante Enter the Gungeon!
Advanced Gungeons & Draguns heter utvidelsen som er helt gratis og den kommer ut 19 juli på pc ps4, xbox one og switch, så lenge konsoll certifiseringen går i boks.
Utvidelsen inneholder hundrevis av nye rom, store mengder nye våpen, items, fiender og ammo typer. Hudnrevis av nye synergies byr den også på (kombinasjoner av forskjellige items og våpen).

En endring i utvidelsen som ikke er av det gode slaget dog er at den legger til nye drop rates som garanterer at en vil finne gode guns og items.
Dette blir bare helt feil synes jeg. Hele ponenget med et roguelike spill med tilfeldig genererte elementer er jo at de er tilfeldig genererte. Hva er vitsen om du er garantert å finne good stuff? Hvorfor ha med items som ikke er bra da?

Grunnen til at dette skjer er fordi Enter the Gungeon er et vanskelig spill og mange folk i dagens spillmarked liker ikke vanskelige spill som stopper en fra å komme lengre om en ikke yter litt innsats. De vil bare ha noe enkelt å slappe av med i sofaen i noen minutter.
Istedet for å innse at spillet ikke er for dem klages det i hytt og pine og som vi ser her så bøyer utviklerne seg og gjør spillet lettere.

Jeg synes utviklere skal stole mer på sin egen intuisjon og sitt eget spilldesign og ikke bli så redd med en gang det klages at de bøyer seg unna. Se på spill som Dark Souls og Spelunky. Hvor populære hadde de blitt om de var kjempeenkle slik at alle kom seg igjennom dem?


Who ya gonna call?

Dette blir jo litt som om du leser en bok og så var slutten ikke slik du hadde forventet den, hvorpå du så klaget til forfatteren og fikk ham/henne til å skrive en ny slutt du likte. Hva er poenget med å lese en bok da? Det blir jo bare fan fiction!

Det er heldigvis et lys i mørket her når det kommer til Enter the Gungeon.
Utvikleren har nemmelig lagt inn at en kan velge å spille med de originale drop rates om en vil. Takk og lov for det!
Hadde de ikke gjort dette hadde denne utvidelsen vært en skuffelse for min del. Da hadde de jo faktisk ødelagt et spill jeg eier med denne oppdateringen. Et spill jeg har kjøpt og betalt for ville blitt endret til det verre.
Dette er en litt skummel problemstilling når det kommer til oppdateringer til spill.


All those moments will be lost in time, like tears in rain

Hvilke rettigheter har du som kunde til at spillet du kjøpte skal holde seg slik det var da du kjøpte det?
Oftest gjør jo oppdateringer spill bedre, men som vi jo ser så kunne dette vært stikk motsatt i tilfellet Enter the Gungeon om ikke utviklerne hadde vært smarte nok til å la folk få velge selv.

Men men alt gikk jo bra denne gangen da (sorry for the rant :P) så jeg gleder meg stort til utvidelsen kommer. Enter the Gungeon er at av mine absolutte favorittspill, en klassiker i mine øyne. Skal bli så morsomt med massevis av nytt å finne i the gungeon! 🙂

Har du spillt Enter the Gungeon?

Trailer for Switch versjonen av det originale Enter the Gungeon:

Bilder: Ddoge Roll Games og min PC
#spill #gaming #pc #ps4 #xboxone #switch #roguelike #enterthegungeon #2d #indie

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg