Pokemon Quest – Inntrykk

Free to play spillet Pokemon Quest kom jo ut på Switch for noen dager siden.
Jeg har ikke spillt det sånn kjempemye, men jeg har nå tittet innom det litt her og der.
Spillet er et, tja, hvilken spillsjanger er det egentlig? Mobilspill? 😛

Vel, spillet starter ihvertfall med at en ankommer en svær tropisk øy på leting etter skatter.
En blir venner med noen pokemon og kan så sende ut disse på ekspedisjoner på øya.
Pokemon kontrollerer seg selv på disse ekspedisjonene og etterhvert vil de støte på andre pokemon som de så slåss mot også av seg selv. Det eneste en gjør som spiller er å aktivere deres spesialangrep.
Det er ikke mye å gjøre for den som spiller, men er jo litt taktikk i når en burde aktivere forskejllige moves ihvertfall, men ja det er temmelig tynt rent spillmessig 😛


Ute på en ekspedisjon

På disse ekspedisjonene kan en finne ingredienser og power stones.
Ingredienser kan brukes til å koke mat som så kan tiltrekke seg nye pokemon som en så kan bli venner med og sende ut på nye ekspedisjoner. Power stones kan settes på ens pokemon til å gjøre dem sterkere. Noen gir mer hp, andre forkorter cooldowns på moves etc.


Begynner å bli trangt i mitt inventory 😛

Og dette er i bunn og grunn hva spillet går ut på.
Spillet har begrensinger som en ofte finner i andre free to play spill, en kan f.eks bare dra ut på ekspedisjoner et begrenset antall ganger før en må vente til en får ladet opp ekspedisjonsbatteriet. Inventory space er tememlig begrenset og siden det dropper så mange move stones blir det temmelig fort fullt. En kan kjøpe mer plass for tickets, som er en valuta en får litt påfyll av en gang om dagen.


I’m cooking!

Jeg liker virkelig ikke free to play spill med energimålere og alt det som følger med, men et lite plus til Pokemon Quest er at det ikke krever noen internettkobling. Spillet har heller ikke microtransactions believe it or not.

Det eneste en kan kjøpe for real moneys i spillet er dlc pakker som kort forklart kutter ned på ventingen i spillet og gir en andre fordeler som bedre item drops osv. Alle dlc pakkene kan i tilegg bare kjøpes en gang slik at folk kan rett og slett ikke ende opp med å bruke penger på spillet i det uendelige, which is good.


My Pokemon!

Likte soundtracket til spillet, some catchy melodies der 🙂
Visuelt er det litt kjedelig dog, med den minecraft inspirerte boksestilen vi ser så altfor ofte.
De forferdelige 8bit pokemon lydene er også tilbake og gjør at enkelte spesialangrep er en prøvelse for ørene hver gang de skjer. Ugh, at de ikke har kunnet endre på disse pokemon lydene enda! 😛


Det er bøttevis med quests i spillet, ofte får en flere tickets (valuta) eller batteiladinger, som lar en dra på flere ekspesisjoner

Jeg skal ikke si spillet er sånn kjempebra, men er jo litt småmorsomt å titte innom glimtvis for å bare ta noen ekspedisjoner og se om en kanskje finner noen rare power stones eller shiny pokemon (enda ikke funnet en eneste en!).
Det er jo gratis, så er nå verdt en titt om du har en Switch vil jeg si. Det kommer også på mobiler senere.
Har du spillt/tenkt å spille Pokemon Quest?

Bilder: Google og min Switch
#spill #switch #blog #gaming #pokemon #pokemonquest #pikachu #nintendo #nintendoswitch

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg