Danganronpa 1 og 2 kommer til pc – More Japanese goodness!

Den siste tiden har flere og flere Japanske spill funnet veien til pc noe jeg synes er en fantastisk trend.
Nå har også Japanske Spike Chunsoft funnet ut at de skal satse på pc og har kunngjort at visual novel /eventyrspillene Danganronpa 1 og 2 er på vei til pc. Og det stopper ikke her, Spike Chunsoft har også sagt at dette er bare begynnelsen på deres satsning på pc.


Danganronpa 1 på VITA

Spillene kom opprinnelig ut på psp og vita for noen år siden og er såkalte visual novels, altså eventyrspill med en ganske stor fokus på å lese. Handlingen er at en blir fanget på en skole og eneste måten å komme seg levende ut derfra er å drepe en av de andre elevene og ikke bli oppdaget.


Danganronpa 1 på VITA

Spillets gameplay består av to deler.
En del lar en vandre rundt på skolen og løse små puzzles og prate med de andre elevene og den andre delen finner sted i en rettsal hvor en mistenkt må finnes skyldig ved hjelp av noen minigames.


Danganronpa 1 på VITA

Selv har jeg spillt det første spillet litt på psp og synes det var litt bra så langt.
Det var kanskje litt mindre interaktivt enn jeg hadde håpet, men det var jo samtidig en interessant historie med en rekke fascinerende karakterer.

Ikke minst den helsprø bjørnen Monokuma som er rektor på skolen 😀

Synes det er kjempeflott at serien nå finner veien til pc, men samtidig lurer jeg på om jeg ikke personlig synes slike visual novel spill er best å spille i sofakroken på en håndholdt. Det kan liksom bli litt slitsomt å sitte sånn rett opp og ned å lese i lange tider på en pc skjerm.


Shiren the Wanderer 1 på Nintendo DS

Danganronpa 1 kommer faktisk ut allerede i februar.
Blir jo også spennende å se hvilke andre spill Spike Chunsoft blir å bringe over til pc. Kanskje Roguelike serien Shiren også kommer? HAdde jo vært superdupert om de hadde oversatt noen av spillene i serien som aldri kom ut på engelsk. Er vel mer trolig at de spillene som allerede er oversatt kommer dog. 999 serien kan jeg også se for meg kommer på pc.
Exciting er det ikke? 🙂

Trailer for Danganronpa 1:

Bilder: Google
#spill #gaming #pc #steam #Danganronpa #Danganronpa2 #visualnovel #adventure #japan

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg