Sony kunngjør fem nye spill på gamescom

Sony slo på stortrommene i går under sin pressekonferanse på gamescom spillmessen i tyskland.
De kunngjorde hele fem splitter nye spill.

Først har vi Tearaway fra littlebig planet skaperne media molecule til ps vita.
Spillet kan minne litt om et mario 3d platformspil bare satt til en verden hvor alt er laget av papir. En styrer karakteren sin med vanlige kontroller og kan hopep rundt, plukke opp saker ot slikt.

Men med touchskjermene foran og bak på vitaen kan en manipulere spillets verden. om en f.eks trykker på den bakre touchskjermen vil en se fingre dukke opp av bakken i spillets verden. KAn bli litt tungvint å skifte på kontrollgrepet på kosnollen når en må ta på skjermene dog. Men ser ut som det har potensiale dette her, virker som de har klart å la hovedpersonen få god fysikk og feel i motsetning til den veldig floaty fysikken og kontrollen i littlebig planet.
Fargerik og flott verden har spillet også.

Så har vi Puppeteer, et noe spesielt platformspill på vei til ps3 fra Sony japan studio.
Har spiller en rollen som en helt som har blitt forvandlet til en dukke og har en tendens til å miste hodet, bokstavelig talt. Ser ut som en kan plukke opp nye hoder som en hamburger, en hodeskalle etc. Til å forsvare seg har en en saks som kan brukes til å klippe mye foskjellig som spindelvev, tau, beseire en boss, etc.

Hele spillet foregår faktisk på en scene. Når en kommer til et nytt område virder det som det bygges opp på scenen framfor deg. Fargerikt og flott dette her, med en fin vimsete stil og god platforming. Dette er nok det jeg er mest spent på fra sonys kunngjøringer.

Så har vi ps3 move spillet Until Dawn, som best kan beskrives som en spillbar teen horror film. Tenk alle tennåringshorrorfilmene som finnes. Her følger en en gruppe tennåringer som drar ut til en forlatt hytte i mørkeste skauen (hvorfor gjør de egentlig alltid det?). Vi ser blant annet at de splittes opp og forferdelige ting skjer. I dette spillet bruker en ps move kontrolleren på forskjellige måter, f.eks som en fakkel eller lommelykt.

Hmm, tja, kan vel være litt morsomt å bare spille igjennom en gang en egentlig hade tenkt å se på en horrorfilm el noe. Synd det krever ps move kontroller, da jeg ikke har en.

Så har vi platform eventyrspillet Rain, også til ps3 fra sony japan studios.
I dette spillet tar en kontrllen over en liten gutt som får øye på en usynlig jente. Gutten begynner å lete etter jenta, men blir etterhvert usynlig han også. I spillet ser en bare omrisset av gutten når en løper i regnet. Går en f.eks under tak ser en bare fotsporene som klasker i vannet på bakken. Litt originalt konsept.

Spillet ser ut til å ha en litt mørk og melankolsk stemning og ser ut til å ha mer fokus på platforming og problemløsning enn å f.eks besiere fiender. Ser ikke så ille ut dette her. Fin melankolsk musikk i traileren og.

Så har vi fps spillet Killzone: Mercenary til ps vita, som vel ser ut som et killzone skytespill med touch skjerm elementer.
Ser bra pent ut, som killzone spill har en tendens til å gjøre. Ser ut som det er et fokus på penger i spillet da en i traileren kan se noe som jeg anntar er penger dukke opp når en besierer fiender. Ser ganske standard killzsone ut, men kjekt for vitaen å få sin egen versjon.

Syntes sony hadde en god pressekonferanse jeg med masse nye spill. De kan virkelig det med å satse på helt nye spill, noe de virkelig har vist hele denne konsollgenerasjonen. Ikke alle som faller i smak hos meg, men kudos skal de ha, bare se på hvor få spill microsoft skaper i forhold.

Så hva synes du? Noen av disse du syntes virket interessange?

Trailere for alle spillene:

Bilder: Google, Youtube og sony europe blog

2 kommentarer
    1. Lita: Det der Among the Sleep ja, ja det har ihvertfall et ganske unikt konsept. Lurer på hvordan det blir. Kanskje noe litt ala Amnesia?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg