Ukens interessante spillutgivelser: Everything’s going to hell

Denne uken har vi virkelig noe å se fram til når det kommer til nye spillutgivelser.

I dag, mandag, kommer Stellaris ut på pc.
Spillet er et gigantisk strategispill satt til verdensrommet hvor en må lede sin egen rase til seier gjennom å utforske verdensrommet.
Stellaris byr på et dypt og variert system hvor en utforsker tilfeldig genererte galakser fylt med tusenvis av planeter.
En uendelig rekke med varierte raser gjennom customisering og tilfeldig generering.

Et dypt tiplomati system har spillet også, en trenger nememlig ikke alltid skyte først og så spørre etterpå 😛
En kan også customisere romskip i en dyp ship designer.

Tror dette kan bli et morsomt spill. Det å utforske en enorm space world som er tilfeldig generert slik at alt hva en møter og finner er en overaskelse virker spennende. Håper bare ikke spillet blir for innviklet. Det gjelder å finne balansen mellom å være dypt og samtidig ikke for infløkt. Fingers crossed!

Så på tirsdag kommer Uncharted 4 ut på PS4.
Spillet er det siste i rekken av eventyrspill vhor en som Nathan Drake må utforske alskens jungler og ruiner etter glemte skatter. Alt dette mens en må passe seg for alt mulig av feller og sinte skytelglade fiender som lurer rundt enhver sving.

Truth be told er jeg ikke sånn kjempespent på dette.
Jeg er ikke så glad i disse cinematic experience spillene som er superrett fram hvor alt er scriptet slik at hver gang en trår over denne greinen så ruller steinen utfor fjellet bak en og så må en svinge til venstre akkurat der for ikke å dø osv. Det er bare så begrensende og rett og slett kjedelig. Det er liksom en måte å få spillere til å føle at de gjør noe awesome uten at de egentlig gjør noe annet enn å holde oppovber på styrespaken.

Men det virker som Uncharted 4 skal være ørlite mer åpent enn sine forgjengere så det er kaaanskje et lite håp for at spillet er litt bedre? Tror ikke det blir kjøp med en gang med mindre jeg finner ut at det var overaskende bra i forhold til forgjengerne. Spent på om det har bots dog. Det ville veid litt opp. It does look very pretty though, I’ll give it that 😀

Og så på fredag kommer kongen endelig. Tro det eller ei men Doom  (pc, ps4, xbox one) er omsider her.
Jeg har ventet på dette spillet ganske lenge nå og er superspent. Jeg er nok en liten nostalgiker. Jeg har sansen for når noe kommer tilbake etter lang tid. Spesielt når det er noe jeg likte selv back in the day.
Doom er jo et av de mest ikoniske spillene som finnes og nå er det altså endelig tilbake.

Spillet finner sted på mars, nærmere bestemt en research base hvor alt bokstavelig talt har gått til helvete. Demoner fra nevnte sted dukker opp og en må som enslig space marine ordne opp i sakene with shotgun and chainsaw in hand.
Jeg er litt uklar på om spillet er en remake eller om det faktisk fortsetter etter de forrige spillene (ikke sett så nøye etter siden jeg ikke vil spoile noe), men åkkesom gleder jeg meg skikkelig.


Chainsaw glory kill

Spillet skal ikke ha så altfor mye story, noe jeg synes er en bra ting da det jo ikke akkurat var det Doom handlet om.
Her er gameplay i fokus og en får alt mulig av åpven å kose seg med som super sjotgun, chainsaw, minigun, og den trofaste BFG (Big Friendliest Gun :P). Nytt i dette spillet er at en nå kan utføre glory kills på hardt skadede fiender for å beseire dem på en brutal måte og få litt health og ammo bonus items.

Denne nye funksjonen er både kul og litt bekymringsverdig på samme tid, den ser jo riktig så brutal og satisfying ut, men håper det ikke blir for mye fokus på den slik at den tar bort flytet i gameplayet.


SnapMap

Spillet har også en veldig spennende feature som heter SnapMap.
Dette er en superenkel editor som lar alle som kjøper spillet lage nye brett og spillmoduser på en superlett måte.
En velger bare blant en masse ferdiglagde rom som en så kan customisere og så klikker en dem rett og slett bare sammen og voila så har en et brett.


More SnapMap

En kan også gå skikkelig dypt inn og sette opp logic chains (f.eks når denne fienden dør så skjer dette etc etc.) slik at her er det virkelig store muligheter.

Allerede har folk laget survival modes hvor en tjener penger ved å beseire fiender som så kan brukes til å kjøpe våpen og tilogmed har noen laget en gartner modus hvor en vanner planter. Så det ser ut som det blir nok av innhold i Doom ja.

Håper bare snapmap ikke ender opp som de fleste av player created content spillene hvor alle ser ut til å være opptatt av å lage baner som skal vise frem en gimmick eller lage noe som totalt bryter hva editoren var ment å lage. Ala “se her jeg laget en kalkulator i Doom editoren”. Håper det blir mange som faktisk lager gode spillbare baner.

Spillet har selvfølgelig også multiplayer med mange moduser xp, daily challenges, character cusotmisering and all that. En kan tilogmed spille som demoner i flerspiller.
Ja det er en stund siden jeg har gledet meg så mye til noe som Doom 🙂
Det blir sikkert ikke like bra som jeg håper, ting blir sjelden det, men det betyr ikke at jeg gir opp håpet! 😉

Noen av disse spillene du ser fram til.?

Trailere:

Bilder: Photoshop, Google og Videogamer
#spill #gaming #blog #pc #ps4 #xboxone #action #adventure #fps #uncharted4 #nathandrake #doom #spacemarine #id #idsoftware #bethesda #naughtydog #stellaris #rts #strategi #strategy #scifi

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg