20XX: Mega Man + loot n randomized levels? – Inntrykk

Jeg har spillt litt på et spill kalt 20XX i det siste.
Spillet er ute i early access i steam på pc nå og kan lettest beskrives som Mega Man X med randomiserte brett.
Det minner ganske så mye om Mega Man X da en kan dashe forover samt skli sakte ned vegger og wall jumpe.
Spillet har to spillbare karakterer, en som skyter ala Mega Man og en som har et sverd ala Zero, det støtter også flerspiller.

Brettene er tilfeldig genererte og vi har bretttyper som isverdenen, lavaverdenen osv. På brettene kan en finne blokker som kan inneholde gjenstander som mer helse, energi, penger og items som gir en nye egenskaper som nye våpen, mer helse, kjappere bevegelser, hoppe høyere osv. Dette gjør det alltid mosomt å finen disse blokkene rundtom på brettene for en vet aldri hva som befinner seg oppi. Litt Loot system altså 😀

Visuelt sett ser det ganske flash spill aktig ut med det papirdukke animasjons systemet så mange slik spill har. Personlig har jeg aldri hatt sasnen for denne typen animasjon, men har stor forståelse for at det er såpass utbredt siden det jo sparer utviklerne for masse arbeid, animasjon takes aloooot of time, believe me I’ve done it.

Det er også veldig fargerikt visuelt, noe jeg liker, det føles liksom litt firskt, designet på fiender og de spillbare karakterene er helt okey, det funker. Jeg kunen godt vært foruten de flash aktige lyseffektne som dukker opp litt her og der, de føles bare så billige.

Lydsiden i spillet er veldig bra dog,  musikken er faktisk kjempebra, skikkelig mega man aktig og veldig nynbar. Lydeffektene er også gode og gjør det  morsommere å bare plukke opp ting da det kommer en flott lyd når en gjør det. Ja tenk det, det skal ikke mer til 🙂

Gameplaymessig føles det faktisk ikke så helt verst ut, det er noe med å beseire fiender som faktisk føles litt bra.
Selve designet på brettene er jo noe av det Mega Man spillene gjør så bra, alt er veldig bra satt sammen og en må virkelig være konsentrert for å komme seg helskinnet frem til bossen.

I 20XX er ikke brettdesignet helt på høyde med mega man for å si det sånn. Brettne er jo tilfeldig genererte og det merkes. Enkelte sekvenser funker bra, men helhetlig føles brettene langt mer åpne og enkle. Det at en får egenskaper som å hoppe høyere gjør også at en kan “jukse” over mye av brettene da det ikke virker som brettdeisnget har tatt høyde for dette.


Dang it, bare penger i denne loot boxen 😛

Det ender opp med å føle at en bare komler seg gjennom brettene uten å egentlig må konsentrere seg særlig, noe som er litt synd da det jo noe av det viktigste i et spill.
Jeg har et håp om at denne delen av spillet vil bli forbedret da det jo tross alt er under utvikling enda.
Men altså det er jo ikke elendig, det bare kunne vært mye bedre.
20XX er verdt en titt, spesielt om du liker Mega Man X 🙂

Trailer (just listen to that awesome music!)

Bilder: Min PC
#spill #gaming #blog #synsing #inntrykk #20xx #indie #earlyaccess #2d #platform #megaman #loot #megamanx

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg