Lords of the Fallen – Inntrykk

Jeg var så heldig å få rollespillet Lords of the Fallen på pc i bursdagsgave i år, så jeg har spillt en del på det i det siste.
Spillet er veldig inspirert av Demon’s/Dark Souls serien på de fleste områder.
Tilogmed stemmeskuespillet har den karakteristiske ekko effekten som Souls spillene pleier å ha.

Visuelt sett er det ganske så pent til tider, det merkes at dette er et spill laget for “next gen” konsoller og pc.
Detaljerte karakterer, flotte lyseffekter og til tider masse pene grafiske effekter som gnister og skygger gjør spillet pent å se på.

Selve stilen på det visuelle er det området hvor det med en gang vises at spillet ikke er utviklet i Japan, men i vesten. Her er det svære rustninger som ser ut som de kunne vært rappet rett fra World of Warcraft, men med et langt mer realistisk snitt over seg.

Hovedpersonen er Mr. Generic himself, en snauskalla skjeggete suring som ser ut som han kunne vært fra 90& av alle storspill nå for tiden.
Historien i spillet er heller ikke den aller mest interessante, Ingen karakterer en bryr seg om, men den klarer ihvertfall å gi en som spiller noen mål å gå etter så på den måten gjør den jo en jobb.


Challenge portaler kan inenholde spennende loot, men could be dangerous!

Det området hvor spillet bemerker seg er selve gameplayet, altså selve spillingen.
Kontrollen føles litt mer presis enn souls serien (jeg tror ihvertfall det, eller så er det kanskje bare meg som har blitt mer vant til den :P) og kampsystemet har mye mer trykk og omph i seg. Det er morsommere å slåss her enn i Souls spillene hvor hele greia føles litt slappt.

Lords of the Fallen er også langt fra like frustrerende som Souls spillene siden det er mer hyppige checkpioints her slik at en slipper å løpe i timesvis for å komme tilbake til hvor en døde.

Ja spillet har rappet det fra Souls spillene at en må løpe tilbake til hvor en døde for å få xp’en tilbake, men det har også et nytt element.
En kan nemmelig selv velge om en vil aktivere checkpoints. Om en gjør det lagres xp’en slik at en ikke mister den og en får fylt opp livesmåleren sin og health potions. Dette er den eneste måten å fylle opp health potions på og det er også på checkpoints en levler opp sin karakter.


Chair of Thrones?

Om en lar være å aktivere en checkpoint får en så gradvis større og større xp bonuser jo lengre tid det går slik at om en holder ut lenge kan det være mye xp å tjene.
I en oppdatering la utviklerne til at en også kan lagre på checkpoints uten å aktivere dem, men en får da ikke fylt opp livsmåler eller potions. Litt kjekt om en f.eks må slå av spillet og ikke vil tape for mye fremgang. Selv om hele risken med å ikke aktivere checkpoints jo blir litt borte da om en kan lagre uansett.


Den svære fyren i horisonten slår virkelig hardt!

Nå betyr ikke dette at spillet er lett, jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har dødd 😛
Jeg har f.eks måttet gå forbi et område fordi det rett og slett var for vanskelig å gå videre den veien. Det føles liksom alltid litt feil å gjøre det siden en jo helst vil utforske alle steder, men får dra tilbake dit senere.

Ellers ligner spillet som sagt mye på souls serien, det er diverse miljøer og en går fra område til område uten noe kartskjerm eller hub.

Det er også flust med utstyr å finne. En finner hansker, hjelmer, ringer, skjold, støvler, sverd, maces, økser, polearms og mere til. En må også passe på hva alt veier for tungt utstyr gjør en treg, men såklart bedre beskyttet. Spillet har også et craftingsystem som lar en lage runes som kan ha diverse effekter som så kan settes på utstyr.

Det er tre classes å velge mellom i spillet, Warrior, Cleric og Rogue. Disse fokuserer henholdsvis på styrke, magi og kjapphet.
Hver av disse har også egne skills f.eks har warrior en kalt rage som øker angrepsstyrke og lar en slå uten at stamina måleren går ned.

Akkurat nå er jeg kommet til et nytt område som med et par veier å gå.
Men så gikk det som det måtte gå og jeg døde, og siden det var et stykek å gå til dit jeg døde og en del sterke fiender på veien var det på tide med en liten pause 😛


Om en står i ro en stund får en se noen flotte idle animasjoner

Så langt tror jeg at jeg liker det ihvertfall. så får vi se om det klarer å holde på interessen 😉
Noe du kunne tenke deg å prøve?

Her er en kort film jeg mekket ihop som viser en kjapp liten kamp:

Bilder: Min pc og Google
#spill #gaming #blog #inntrykk #synsing #pc #steam #rpg #action #souls #darksouls #demonssouls #lordsofthefallen #lotf

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg