De beste spillene i 2014



Det kom ut en god del forskjellige spill i 2014, her er noen av de jeg synes var de beste:

Professor Layton vs Phoenix Wright: Ace Attorney (3ds)
Phoenix Wright og Maya slår seg her sammen med Professor Layton og Luke når de alle havner midt oppe i en vaskeekte magisk by. Her må en både bryne seg på puzzles fra Layton serien og rettsaker og ledetrådinnsamling fra Ace Attorney.
Dete spillet synes jeg var kjempebra, føles som en skikkelig oppfølger til Ace Attorney serien (i motsetning til Dual Destinies) med en flott historie med både humor og spenning, gode karakterer og et kjempeflott soundtrack. Virkelig et kjempespill!

Donkey Kong Country: Tropical Freeze (wiiu)
Dette fargerike platformspillet ligner jo litt vel mye på sin forgjenger, men det er likeså et flott platformeventyr. Virkelig polert og med et flott soundtrack.

Diablo III Reaper of Souls Ultiamte Evil Edition (ps4, xbox one)
Omsider kom utvidelsen til actionrollespillet Diablo 3 også ut på konsoller og viktigst av alt den krever ikke inetrnett for å fungere.
Og med alt de har lagt til i oppdateringer siden lansering er det bare blitt mer og mer og kose seg med her for fans av loot rpgs.

Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure (pc)
FMV spill gjør comeback i dette flotte filmeventyrspillet. Satt til en fremtid som er en slags krysning mellom sci fi og Noir får vi endelig fortsettelsen på detektiven Tex Murphys eventyr. Spennende og samtidig morsom historie, gopde skuespillere gjør dette til et spill en burde få med seg.

Shovel Knight (pc, 3ds og wiiu)
Ved første øyekast ser det kasnkje ut som enda et av disse retro inspirerte platformspillene det florerer av nå til dags, men la deg ikke lure.
Dette spillet føles faktisk som det kunne ha kommet ut på NES på slutten av 80 tallet, de har virkelig prøvd å legge seg tett til hva nintendos grå boks klarre å prestere.
Shovel Knight er kvalitet tvers igjennom. Det har sjarmerende karakterer, et flott soundtrack og ikke minst en god utfordring og bra gameplay.

Wasteland 2 (pc)
I denne flotte spirituelle oppfølgeren til de to første Fallout spillene er en nok en gang ute på eventyr i poat apokalyptiske amerika. Så og si hele verden er dekket av ørken og en må skrape sammen de få resurssene en finner for å overleve blant hensysnløse bander og andre utfordringer i dette polerte og vellagde rollespillet. Virkelig et flott spill for alle fans av Fallout serien.

The Evil Within (pc, ps3, ps4, 360)
Dette er et spill jeg nok var i overkant hard mot da det kom ut, i ettertid har jeg kommet fram til at det faktisk var gasnke så bra egentlig.
Bra action horror spill med en til tider skikkelig guffen stemning. Godt kampsystem. Resident Evil skaper Shinji Mikami står bak spillet og det syens. Gleder meg til dlc som kommer tidlig neste år.

The Binding of Isaac: Rebirth (pc, ps4, vita)
Om du tar synspunktet og dungeons fra de første Zelda spillene og krysser det med Robotron eller Smash Tv får du en liten pekepinn på hva Binding of Isaac Rebirth er for noe. Spillet benytter seg av tilfeldig generert innhold slik at hvert eventyr byr på nye opplevelser. En forvridd historie og setting inspirert av bibelen har spillet også. Timesvis med underholdning her.

Xenonauts (vita)
OÆm du var litt misfornøyd med det nye X-Com spillets forenkling av originalens gameplay er Xenonauts noe for deg.
Dette er en slags remake av det første X-Com Enemy Unknown spillet fra 90 tallet og uten å fjerne noe denne gangen. En står her mye mer fritt i hvordan en skal forsvare jorden mot invasjon fra rommet i dette taktiske strategispillet.

CounterSpy (ps3, ps4, vita)
IDette er et stilrent sidescrollende platform snikespill laget av blant annet folk som tidligere har jobet hos Pixar.
En spiller som en hememlig agent som må infiltrere baser til to rivaliserende supermakter for å stjele hemmelige papirer for å stoppe en kommende atomkrig. Flott animert og med en morsom humoristisk stil.

Super Smash Bros (Wii u, 3DS)
Fargesprakende partyslåssespill med en masse innhold. Stor samling med nintendo figurer å slåss med. Veldig polert på alle områder, flott soundtrack.

Bayonetta 2 (WiiU)
Helcrazy character actionspill med heksen Bayonetta. Kjempebra kampssytem med utallige forskjellige angrep og komboer. Spillet tar ikke seg selv seriøst overhodet og en vet aldri hva som venter en rudnt neste hjørnet. Ikek fullt like bra som originalen, men still good.

Fantasy Life (3DS)
Fargerikt sjarmfult rollespill hvor en kan være alt fra paladin til skredder.
Stor morsom verden med en drøss å gjøre. Hugg trær, grav etter mineraler, slåss mot ikke så veldig skumle fiender, level opp, sy klær, møbler huset sitt. Her er det nok å holde fingrene i.

Hvilke spill synes du var best i 2014?

Bilder: Google og photoshop
#spill #gaming #blog #goty #3ds #pc #ps3 #ps4 #360 #xboxone #adventure #aceattorney #phoenixwright #smashbros #evilwithin #xenauts #wasteland2 #rpg #visualnovel #layton

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg