hits

Massevis av spillnyheter fra Playstation Experience pressekonferansen

Da var Sonys Playstation Experience pressekonferanse over og må si her var det jaggu en god del interessante nyheter gitt.Vi startet med en ganske lang gameplay film fra Uncharted 4 som så ut som, vel et litt mer detaljert Ucnharted.
Overaskende mye gameplay og lite cutscenes. Ser ut som fiender har blitt litt mer mobile, de kan nå hoppe mellom platåer og slikt som Drake kan. Skyteingen så egentlig veldig lik ut de forrige Uncharted spillene.Et par nye egenskaper har Drake selv også fått, han kan nå kaltre med å stikke inn en klatregreie i enkelte områder på vegger samt slenge seg i diverse gjenstander som grener med en krok. Kan f.eks slenge seg inn i fiender. Demoen virket veldig scriptet dog, håper det ikke er slik i hele spillet.
Så ikke så veldig interessert i dette egentlig, ser i bunn og grunn ut som mer av det samme.Så ble det kunngjort et nytt freetoplay online sett fra oven skytespill kalt Kill Strain. Alt vi fikk se var en logo.
Noope, not interested.Horror overlevelsespillet The Forest som også er ute på pc i early access nå kommer til PS4.
Spillet har elementer fra Rust og Dayz hvor en må overleve ute i en skog, bygge hus, utforsker skumle grotter og forsvare seg mot farlige mystiske innfødte. Litt morsomt på pc, kjekt at det kommer på ps4. Håper bare de blir ferdige med spillet først.Det flotte retro inspirerte platformspillet Shovel Knight kommer til PS3, PS4 og PS Vita neste år med en eksklusiv boss. Kratos fra God of War. Bra at spillet også kommer på ps4, et av de retro spillene som faktisk hodler seg veldig tro mot sin NES inspirasjon.Et annet retroinspirert platformspill kommer til PS4 og PS Vita neste år, nemmelig Super Time Force Ultra.
Og en får en ny eksklusiv spillbar karakter, nememlig Sony Computer Entertainment sjef Shuei Yoshida :D
Dette spillet klaffet aldri helt for meg, det har en morsom form for humor, men nei. Kjekt at det kommer på flere platformer da for dem som liker det.


Ultra Street Fighter 4

Ultra Street Fighter 4 kommer til PS4, med alt av nedlasbtartinnhold. Why not, men kan egentlig ikke se at dette blir noen stor salgsuksess. Luften er rett og slett gått ut av dette spillet siden det har fått så sinnsykt mange oppdaterte utgivelser. Er jo fire fem versjoner av SF4 nå.


Street Fighter 5

Street Fighter 5 ble offisielt kunngjort og ja det er eksklusivt for PS4 og PC for alltid. Sony hjelper til med utviklingen, sorry xbox only owners.
Vi fikk også en ny trailer fra spillet, og ja det ser fremdeles bare ut som en litt penere og mer detaljert versjon av SF4. Så skuff. Virker så lettvint og bare gjør det. HVert annet nytt Street Fighter har jo sett helt forskjellig ut. Spørs kanskje om SF 5 blir noen stor suksess når mannen i gata ikke ser forskjell på sf4 og sf5.


Yakuza 5

Og så komme en virkelig overaskende kunngjøring. Sony hjeløper til med å oversette og gi ut action rollespillet Yakuza 5 i vesten.
De fire første spillene i segas gangster serie har kommet ut i vesten men så stoppet det. Fans har håpet og håpet i det lengste at også nummer fem skulel komme, men det så mørkere og mørkere ut ettersom årene gikk.


Yakuza 5

Jeg liker denne serien ganske godt, det minner meg litt om Shenmue på en måte. Veldig Japansk spill og det føles autentisk, litt som å dra til Japan når en spiller. Flott at vi omsider får det så langt siste kapitlet i historien også hit. Dette er noe Sony nok gjøre mest for goodwill og ikke for salgstall, for serien har aldri solgt sinnsyke nummer. Thanks Sony.Et nytt spill i Fat Princess serien ble kunngjort. Fat Princess Adventures. Spillet er ikke lenger et flerspiller player vs player spill, men nå et action eventyrspill med coop fokus. Aldri vært noen fan av denne serien og dette ser veldig likt ut når det kommer til feel bare penere. Not for me.Så fikk vi en del kunngjøringer fra Tim Schafers Doublefine Productions. Broken Age kommer til PS4 og Vita neste år samme dag som del 2 kommer ut på pc. Spillet blir hele spillet, altså både kapitel 1 og 2. Venter enda på kapitel 2 på pc så har ikke spillt del 1 enda, men er jo kjekt at de får spredd spillet,Vi fikk så se litt gameplay fra Grim Fandango Remastered. Det så faktisk ganske så pent ut, utrolig flotte skygger. Selve karaktereene kunne kanskje vært forbedret litt mer, de så høvelig simple og low poly ut. Ser fremdeles fram til dette, virkelig et flott spill. Knakende polert, gode stemmer og story.Så kom en stor oeraskelse. Det klassiske pc pek og klikk eventyrspillet Day of the Tentacle får en remake. Day of the Tentacle Special Edition er på vei til pc ps4 og ps vita. Det eneste vi fikk se var en slags logo. Wowsers, dette var uventet. Mange hadde jo et lite håp om dette, men ikke så fort. Mon tro om de bare gjør ferdig remaken Lucasarts allerede jobbet med eller om de startet på nytt fra grunnen?


Originalversjonen av Day of the Tentacle

Originalen er et morsomt sjarmerende tegnefilmaktig eventyrspill hvor en etter å ha reist i en tidsmaskin blir sittende fast if orskjellige tidsepoker og må prøve å komme seg hjem igjen for å stoppe en gal lilla tentakkel. Dette blir spennende!
Dette blir spennende!Så fikk vi se en film fra et mystisk førstepersons eventyrspill kalt What Remains of Edith Finch på vei til ps4.
Spillet beskrives som en samling av noveller om en familie i Washington State som har en forbannelse over seg.
Det virket litt dystert og noe sprøtt, noe med et skummelt hus så jeg også i traileren. Kan jo bli litt morsomt dette her.Så dukket våre gode venn Shinji Hashimoto fra Squeenix opp på scenen.
Han startet med å snakke om squeenix lange tradisjon med playstation konsoller før Final Fantasy VII logoen dukket opp på skjermen.
Han sa så de magiske ordene, "We are bringing Final Fantasy VII to the PS4". Og det var sikkert mange som fikk hakeslepp akkurat da.
Men så dukket en trailer opp og etterhvert som den skred frem ble det klart at det bare er det vanlige FF VII som kommer til PS4. Nærmere bestemt pc versjonen som nylig kom ut.
Må si var dette gjortm ed vilje eller er Squeenix virkelig så out of touch at de ikke skjønte at folk ble skuffet?Bloodborne, den spirituelle oppfølgeren til Demon's Souls og Dark Souls spillene ble også vist frem.
Denne gang fikk vi se de tilfeldig genererte ruinene under den store byen hvor spillet ellers foregår.
Ruinene vil bestå av tre nivåer og vil altså være tilfeldig genrerert slik at opplevelsen holder seg fresh og morsom sier utviklerne. En kan også spille sammen med andre spillere i ruinen om en øsnker det.Dette var morsomt synes jeg, endelig fikk vi vite litt mer om ruinene. Liker godt tilfeldig genrererte elementer is pill som jeg jo har sagt utallige mange ganger før. Flott at Souls serien prøver seg på dette. Får spillerne noe nytt å hive seg over enn å bar spillet spillet om og om igjen.Det gigantiske romskip utforskelsespillet No Man's Sky ble så vist frem. I en ny film fra spillet fikk vi se litt av den enorme skalaen i spillet. Vi så spilleren reise mellom planeter og solsystemer med warpspeed. Vi så også litt av hvordan utforskningselementet fungerte. Når en finenr noe nytt i spillet vil det så opplastes til en server slik at om en annen spiller kommer over samme oppdagelse vil det stå at det var du som først oppdaget dette. Litt morsomt.
Tror dette spillet kan bli noe ja, det å utforske en gigantisk galakse virker morsomt. Håper bare spillet ikke krever internett for å kunne spilles.Gode Gamle Twisted Metal og God of War skaper David Jaffe dukket også opp. Han hadde en tidlig utgave av sitt neste spill å vise frem.
Drawn to Death er et flerspiller arenabasert tredjepersons skytespill satt til en tennårings tegnebok. All grafikk i spillet er i sort vhitt blyantskissestil bare med litt farger her og der som på effekter elelr blod.

Spillet minenr egentlig litt om Twisted Metal iogmed at en kan finne powerups og hver karakter har diverse spesialknep som kan være godt gjemt. Unik artstil hadde det og bare det ikke krever online så kan jo dette blir litt morsomt. Absolutt et spill som burde ha støtte for split screen synes jeg.Førstepersons skytespillet Killing Floor 2 kommer også på ps4, en ny trailer ble vist frem og det spillet ser jaggu blodig og kaotisk ut.
Spillet er jo også på vei til pc der originalen har blitt ganske så populær på steam blant fans av coop fokuserte actionspill.
Kaaan jo kanskje bli litt morsomt dette her.


Darkest Dungeon

En del indiespill som også kommer til pc ble også kunngjort som Sweered, et slags førstepersons kampfokusert rollespill?
Darkest Dungeon, et sidescrollende 2d rollespill med fokus på hva det å utforske en dungeon og slåss med fæle mosntre gjør med psyken til heltene og Skytorn, et retroinspirert 2d platformspill som ser ut til å ha litt metroid utforskings elementer.Horroreventyrspillet Until Dawn ble også vist frem igjen. I spillet skal en som en gjeng ungdommer prøve å overleve ute i en hytte i en snødekt sklog mens skummle Jason aktige karar lusker rundt i buskene. Et av spillets features er at historien i spillet vil endre seg avhengig av hva en gjør. Om en f.eks dør med en karakter vil de forsvinne fra historiens gang.

Kan jo bli litt morsomt dette i en interaktiv Friday the 13th movie kind of way. Minner litt om det filmiske eventyrspillet Heavy Rain bare med en horror vri.

Og dette var vel i grunnen de største og mest interessante nyhetene fra pressekonferansen.
Alt i alt en ganske så god pressekoneranse synes jeg. Masse nyheter og noen faktisk overaskende gode nyheter.
Må si Sony har virkelig mye på gang for tiden. Riktignok er mye av det også på pc, men er jo veldig flott for dem som spiller mest på konsoll da.

Noe her du syntes virket interessant?

Noen trailere:

6 kommentarer

nerdslife

06.12.2014 kl.23:25

Merkelig måte å kunngjøre ff7 på. Lumpent. Er jo ikke veldig nødvendig med en ff7 utgivelse på ps4 ettersom det allerede vært ute på psstore på psp og PS3.

Om pc versjonen er bedre aner jeg ikke, men fortsatt en merkelig utgivelse.

Santar

06.12.2014 kl.23:28

nerdslife: Pc versjonen er så og si helt identisk med ps1. Tror denne kunngjørelsen gjorde mer skade enn nytte egentlig.

nerdslife

06.12.2014 kl.23:31

Men kan jo se humoren egentlig. Folk har jo mast om ff7 til ps4 en stund nå, og det fikk de;)

Egentlig er jeg ikke av de som ønsker remake av dette, men er jo litt slemt å leke med folks følelser.

Santar

06.12.2014 kl.23:32

nerdslife: Hehe joda, men Squeenix eller Sony tjener jo overhodet ingenting på å være slemme med vilje da, the internets blir fort nok sinte over ting fra før :P
Så crazy at Squeenix virker å være så out of touch at de ikke skjønner dette.

nerdslife

06.12.2014 kl.23:42

Hm.... det kan ikke være en slags decoy da? Hvorfor ellers skulle de være så slemme liksom. Kanskje det er en egentlig remake de jobber med?

Eller de er bare duster:p

Santar

06.12.2014 kl.23:44

nerdslife: I og med at det er dagens Squeenix vi snakker om heller jeg mot sistnevnte :P

Skriv en ny kommentar