hits

Monkey Island skaper trenger din hjelp for å lage et nytt eventyrspillRon Gbilert (monkey island, manianc mansion) og Gary Winnick (art på  maniac mansion, monkey island) har nå gått sammen om å lage et nytt pek og klikk eventyrspill kraftig inspirert av tidlige lucasarts spill.
De har derfor startet en kickstarterkampanje hvor de prøver å skafffe til veie 375,000$ for å lage spillet som har fått navnet Thimbleweed Park.Spillets visuelle stil er kraftig inspirert av klassiske maniac mansion fra sent på 80 tallet, men musikken is pilelt vil være moderne og ikke 8bit chiptunes.
Spillet har blitt beskrevet som en blanding av True Detective, Twin Peaks og X-files og skal ha hele frem spillbare karakterer.
Hvorav to er et par slitne etterforskere, en er en klovn som har en forbandelse over seg som gjør at han ikke kan fjerne ansiktsminken og en død fyr kalt Franklin.Spillets historie starter med at disse to etterforskerne blir kalt ut til byen Thimbleweed for å etterforske en død kropp funnet i en elv utenfor byen. Gjennom spillets gang vil en møte resten av de spillbare karakterene som har egne historier som vingles inn i hverandre. En kan så bytte mellom de forskjellige karakterene når en vil.Spillet har den klassiske verb rekken fra de tidlige lucasarts spillene som pick up, use, etc. Dette er morsomt synes jeg for det gir en så mange flere muligheter til både puzzles men også bare for å prøve morsomme ting og se hva som skjer. F.eks kanskje det skjer noe morsomt om en prøver å snakke med pistolen en har i lommen? :D

Dette kan bli morsomt, tenk det, endelig et nytt pek og klikk eventyrspill fra Ron Gilbert. Tror ikke han har lagetet slik siden Monkey Island 2 i 1991.


Monkey Island 2

Personlig er jeg litt mer glad i den litt mer avanserte artstilen fra 90 talls Lucasarts spillene som Monkey Island 2, men jeg liker også Maniac Mansion og Zak McKraken som Tumbleweed tar sin inspirasjon fra godt så det gjør ikke så mye. Det gjør jo at det kan bli et større spill også og det er viktigere. Vil heller ha et spill med en enklere artsil med masse å gjøre enn omvendt.


zak mckracken and the alien mindbenders på amiga

Håper det klarer å ha en kooky stemning gjennom, både mystisk og samtidig morsomt. Ser jo ut som de er på riktig vei der.
Jeg har egentlig sluttet å gi penger til kickstarter prosjekter, men jeg er veldig glad i pek og klikk eventyrspill og et nytt fra skaperen av Monkey Island er jo morsomt da så vurderer å backe dette. Hadde jo virkelig vært veldig synd om de ikke får nok.

Du kan backe spillet på kickstarter her
Hva synes du? Noe du kunne tenke deg å backe?

Film fra spillet:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar