Danganronpa – Sprøtt japanske eventyrspill til PSP – Førsteinntrykk

Startet på Danganronpa: Academy of Hope and High School Students of Despair Det er altså et japansk eventyrspill til psp som fikk en fan laget oversettelsespatch i går.

Minner meg litt om Phoenix Wright til tider.
En spiller som en av 15 studenter som har kommet in på et eksklusivt universitet med skyhøye krav. Alle ender opp der under mystiske omstendigheter og etterhvert viser det seg at de blir holdt fanget av skolens rektor en snakkende liten teddybjørn kalt Monokuma. Han forklarer at den eneste måten studentene kan komme seg vekk fra skolen på er å drepe en av medstudentene og ikke bli oppdaget.

Spillet er delt i to sgameplay seksjoner. En har eventyrspilldelen hvor en går rundt og klilkker på ting og snakker med folk.
Og en har rettssak delen hvor en etter å ha samlet opp ledetråder så skal bruke disse i en del minigames basert rundt forskjellige stadier i rettsaken. Ikke alle disse minispillene var like gode, et av dem er et rytmespil som ikke falt helt i smak hos meg. Hadde heller foretrukket at en kunne ta ting litt roligere og fokusere på selve rettssaken i ro og mak som i Phoenix Wright. De virker egentlig litt unødvendige de minispillene. Det har så langt ikke vært noen puzzles i eventyrspilldelen, men kan jo være det dukker opp noen etterhvert.

Spillet har en flott morsom stil som kikser 2d karakterer og objekter med en 3d verden, ameraet kan rotere rundt en karakter og siden den karakteren bare er en 2d tegning ser en at den er helt flat, men dette er noe spillet gjør med vile og gir spillet en spesiell look som jeg likte.

Testet demoenm først og den falt ikke heelt i smak, storyen var ikke så godt bygd opp der, men så langt er den bedre i hele spillet. Skal fortsette litt senere tenker jeg.

Fanmade translation patches, gotta love ’em! 🙂

Virker det som noe du kunne tenke deg å prøve?

Bilder: My iphone

Trailer fra spillet:
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg